Alpakkakummiksi ?

Sari Ketosara
17.02.2022

ALPAKKAKUMMEILLE arjen elämyksiä Merikeinun alpakkatilalta 

 • Alpakat kummieläiminä

Alpakat sekä vuohet eläiminä herättävät positiivista kiinnostusta ja vierailijoista useat ihastuvat johonkin tiettyyn yksilöön tai yksilön piirteeseen käynnin aikana. Ihmisten tarve olla eläinten lähellä ja niiden elämässä jollain tasolla mukana on ollut monelle merkityksellinen asia. Halusimme luoda palvelun, joka antaa mahdollisuuden olla osa eläinten elämää säännöllisesti alpakka- tai vuohikummina. Alpakat elävät tilalla omaa verkkaista elämäänsä. Aina keväisin ja kesäisin tilan toiminta herää eloon, kun uudet alpakan vasat ja vuohien kilit syntyvät, yleensä huhti-syyskuun aikana. Eläimen odotusaika luo jo oman jännityksensä arkielämään. Huhti-toukokuussa ja elo-syyskuussa tilalle syntyy uudet alpakan vasat, jos vain kaikki sujuu loppuun asti hyvin. Sekä pienet että isot eläimet tarvitsevat emännän ja isännän lisäksi ympärilleen tukijoukkoja, joiden kanssa harjoitellaan ihmisten parissa olemista ja samalla tukijoukot auttavat eläinten ylläpidossa kummimaksun muodossa.

 • Some-arvonta auttoi palvelun sisällön kehittämisessä 

Kummialpakkatoiminnan somen arvontapostaus toi kommentointien kautta ajatusta siitä, mitä kummitoiminta voisi pitää sisällään.  Kummipäivien järjestäminen säännöllisesti ympäri vuoden, videotervehdyksiä sekä hintaan kuuluvaa tuotepakettia otetaan palveluun mukaan tavalla, joka meillä mahdollistuu. Kummipäivien järjestäminen säännöllisesti tiettyinä päivinä ja aikoina on aikataulutus kysymys, jossa täytyy huomioida muu kalenteriin linkittyvä tekeminen. Video- ja kuvatervehdykset vaativat enemmän taustatyötä, mutta on toteutettavissa. kun vaan muistaa kantaa kameraa arjen tilanteissa. Some-postaus antoi meille jonkinlaisen käsityksen siitä, löytyykö kummitoimintaan halukkaita osallistujia. Näiden perusteella rakentui palvelupaketit, jotka esittelen seuraavaksi.

 

KUMMITOIMINNAN PERUSPERIAATTEET

 • Vuosisopimus: Kummi valitsee alpakan Merikeinun some-esittelyjen ja ensimmäisen kummipäivän kohtaamisen perusteella. Kummialpakan valinnan jälkeen, tehdään kummin kanssa kirjallinen kummisopimus, missä määritellään kuukausimaksu ja sen sisältö. Sopimus tehdään vuodeksi kerrallaan, mutta sen voi irtisanoa helposti muutaman viikon irtisanomisajalla. Kuukausimaksu pidempiaikaisella ja toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella tulee olemaan 38€/kk. Kummi saa käyttöönsä kummikortin, missä on jäsenyyteen oikeuttavat palvelut ja mihin samalla merkitään toteutuneet tilakäynnit.  Jos kummialpakka myydään kesken sopimuskauden, on kummin mahdollista jatkaa toisen alpakan kummina tai lopettaa jäsenyys siihen.
 • Palvelu sisältää:
  • Vuoden aikana 6 kummipäivään osallistumisen tilalla. Kummipäivän aikana mahdollisuus osallistua erilaisiin toimintoihin alpakan kanssa.
  • Kummialpakan kuva- tai videotervehdyksiä ainakin 6 kertaa vuoden aikana.
  • Etuoikeutetun mahdollisuuden osallistua tilan talkoo-tapahtumiin, ilmoittauminen sitovasti viikkoa ennen tapahtumaa.
  • Kutsun yhteen tilan vuosittaiseen tapahtumaan.
  • Kummikortti oikeuttaa osalllistumaan kahteen tilan erilaiseen palveluun; vaihtoehtoina äänimaljahoidot/sointukylvyt/tunnemaalauspäivät
  • Jäsenyyden mukana kummi saa tilan tuotelahjan muutamasta vaihtoehdosta.

 

 • Tehdään Hyvää”- paketti: Lyhytkestoisempi ja kertaluonteinen maksu tulee ”Tehdään hyvää” -pakettina. Paketin voi hankkia juuri sille alpakalle, jolle sen haluaa ostaa. Kertaluonteinen maksu on 80€, joka kattaa alpakan ruokasäkit (alpamin ja alpofros noin 60€ molemmat säkit,  https://www.alpacafuente.com/tuotteet.html?id=7393/ ) Rehusäkeillä yksi alpakka ruokitaan noin 3-4 kuukautta.
 • Pakettiin kuuluu:
  • Kummipäivään osallistuminen, minkä aikana pääsee tutustumaan paketin kohteeksi valittuun alpakkaan kunnolla. Kummipäivän aikana on mahdollista päästä taluttamaan valittua alpakkaa pihapiirissä ja samalla tehdä lähemmin siihen tuttavuutta.
  • ”Tehdään Hyvää”-paketin maksun jälkeen, lähetetään kotiin kuukauden sisällä yllätyspaketti tervehdyksineen.

 

HALUAN KUMMIKSI – miten toimin?

Blogissa on käyty läpi kummialpakkatoiminnan vaihtoehdot. Jokainen halukas kummi voi valita itselleen sopivimman vaihtoehdon ja eläinten valintaan auttaa Facebook (https://www.facebook.com/MerikeinunAlpakat )  ja Instagram ( @merikeinun_alpakat ) postaukset. Itse kummipalvelu tulee www-sivuille maaliskuun aikana. Oman kiinnostuksen ja halukkuuden tulla alpakka- tai vuohikummiksi, voi ilmaista suoraan sähköpostiin, info@merikeinu.fi  Kummiehdokkaista kerätään joukko, joka osallistuu ensimmäiseen valintapäivään 1. kummipäivänä lauantaina 12.3 klo:12-14. Ensimmäinen kuukausimaksu lähtee kummipäivään ilmoittautumisen perusteella. Päivän aikana voi vahvistaa omaa ennakkovalintaa tai vaihtaa vielä kokonaan toiseen alpakkaan valinnan, jos se tuntuu itsestä paremmalta vaihtoehdolta. Jos alpakan kohtaamisen jälkeen ei enää halua jatkaa kummitoimintaa pidemmälle, jää maksu tähän yhteen kuukausimaksuun. Jos oman valinnan tietää jo ennen kohtaamista, voidaan kummisopimus tehdä suoraan. Vuohien osalta on samanlainen mahdollisuus kummitoimintaan kuin alpakoilla. Vuohet esitellään toimintaa varten viikolla 9.

 

Toivotan teille alpakkakummin roolista kiinnostuneille iloisia hetkiä oman kummialpakan valintaan!

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli

Sari Ketosara
Sari Ketosara
51v pitkän linjan kuntoutusalan yrittäjä, joka hakee elämäänsä rauhaa ja levollisuutta eläinten, luonnon ja luovan toiminnan parista. Kerran eronnut, liitosta kaksi lasta, jotka ovat jo aikuisia ja auttavat yrityksessä omilla taidoillaan aina tarvittaessa. Tilan pehtoorin kanssa avioitui 2012. Nauttii haasteista ja uuden oppimisesta. Oppinut elämänsä ja työuransa varrella lapsen kehityksestä ja oman itsensä kehittymisestä merkityksellisiä asioita.

Lue myös

0 Kommentit
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit