Hyvinvointia alpakkavaelluksesta

Sari Ketosara

Syksy on taas tullut ja luonto puhkeaa aivan ihastuttavaan juhla-asuun!

VÄRIKÄS SYKSY JA IHASTUTTAVA ALPAKKAVAELLUS 

 

1. Toimi nyt, kun vielä pääset nauttimaan luonnon loistosta.

Tämä vaihe syksystä menee nopeasti ohi ja jos haluaa nauttia luonnon upeista väreistä ja hyvästä säästä on toimittava nyt. Vielä muutaman viikon ajan pääsemme alpakkavaellukselle luonnon loistoon ja saadaan hyvinvointia alpakkavaelluksesta omaan syksyyn! Alpakkavaellukset ovat toimiva osa työhyvinvointipäivää. Mikä rentouttaisikaan paremmin kuin ulkona liikkuminen ihastuttavan ja vähän hassun eläimen seurassa. Alpakat ovat vaelluksilla helppoja käsitellä, jopa helpompia kuin koirat. Ne eivät välitä hajuista, mutta luonnon antimista sitäkin enemmän. Alpakoiden kanssa ei päästä kiirehtimään, sillä aina kun herkkuja löytyy, niitä jäädään mutustelemaan.

2. Yhdessä verkkaisesti luonnossa 

Ennen vaelluksen aloitusta, käydään läpi miten toimitaan alpakan kanssa ja mitä on odotettavissa matkan varrella. Vaellus kulkee tilallamme vaihtelevissa Portimon polkujen maastossa. Itse reitti ei ole pitkä, noin muutaman kilometrin, mutta alpakoiden seurassa heitetään hyvästit kiireelle ja nautitaan verkkaisesta kävelyvauhdista, ja samalla metsän keskellä lisätään hyvinvointiamme. Parhaimmillaan reittiä on kuljettu läpi 1,5 h, lyhyimmillään 45 min. Matkan varrella alpakoille saattaa maistua hiekkakylvyt, puhumattakaan puskarapsutuksista, jotka niin ihanasti kapsuttavat alpakoiden kylkiä.

Tutustu tästä linkistä   https://youtu.be/BGaTlQdVUU8   miltä alpakkavaellus Portimon poluilla näyttää!

 

3. Osana työhyvinvointipäivää

Alpakkavaellus  voi olla yksi osa työhyvinvointipäivän ohjelmaa. Eläimiä on vaellukselle käytössä neljä ja niiden taluttamista vuorotellaan, jos mukana on isompi ryhmä. Verkkainen tahti ikäänkuin pysäyttää osallistujat nauttimaan luonnosta ja tästä hetkestä. Alpakoiden mussuttaessa lehtiä puiden oksista, ihminenkin pysähtyy ja nauttii oman työyhteisön ja alpakoiden seurasta. Jokainen joka haluaa pääsee taluttamaan retken aikana alpakoita. Maksimissaan yhdelle retkelle otetaan mukaan 10-12 henkilöä.

 

 

Työhyvinvointipäivien syksyn ajankohta on parhaillaan menossa!

VAIHTOEHTOJA PÄIVÄÄN

 

1. Merikeinun omat mahdollisuudet päivän toteutukseen

Tyhy-päivän osalta Merikeinusta löytyy alpakkavaelluksen lisäksi peruspalveluista tilavierailut eläimiin tutustuen, rentoutumiseen liittyvät äänimaljarentoutukset ja intuitiiviset taidetyöpajat, joilla kaikilla tavoitellaan oman jaksamisen ja hyvinvoinnin lisäämistä. Tämän linkin takaa https://www.merikeinu.fi/elamykset/ löytyy lisää näistä vaihtoehdoista. Voit koota vaihtoehdoista mieleisesi Tyhy-päivän työyhteisöllesi.

 

2. Asiakastilan ja vuoden ajan asettamat rajat

Alpakkatilalla työskennellään mielellään pienryhmien kanssa. Tilan asiakastila määrittelee omat rajat ryhmäkoolle, varsinkin kylminä vuoden aikoina, jolloin on oltava enemmän sisätiloissa. Toteutus tilalla onnistuu 2-15 henkilölle. Isommissa ryhmissä toiminnat pystytään jakamaan kahteen eri kohteeseen ja toteuttaa kahdesti peräkkäin. Toinen ryhmä tutustuu ja puuhailee eläinten kanssa ja toinen ryhmä rentoutuu tai työskentelee sisätilassa/lähimaastossa, riippuen vuoden ajasta. Yhdessä ruokaillaan ja syödään välipalaa samassa tilassa. Tilalla toteutetaan välipalatyyppistä vaihtoehtoa tarjoiluun.

 

 

Yhdessä saadaan enemmän aikaan!

YHTEISTYÖKUMPPANIT 

 

1. Merikeinun Alpakat ja Sari liikkuu yhteistyökumppaneiden luokse

Merikeinun alpakkatilalla on yhteistyökumppaneita, joiden kanssa pystytään toteuttamaan tyhy-toimintaa isoille ryhmille. Tämä tarkoittaa sitä, että alpakat, äänimaljat jne. siirtyvät päivän ajaksi yhteistyökumppaniemme toimintapaikalle. Aholafarmin  https://www.aholafarm.fi/ohjelmapalvelut/alpakkavaellukset/, Aeronautican https://aeronautica.fi/ ja Ravintola Olkihatun https://juuret.net/#aktiviteetit, tiloissa ja ympäristössä soveltuu tyhy-päivät isommillekin ryhmille. Pyhtään Aeronautican ja Virolahden Ravintola Olkihatun kanssa yhteistyö on saatu vasta alkuun. Alpakoita ei vielä näy heidän aktiviteetti listauksissa.

 

2. Ryhmien välipalat alpakkatilalla

Merikeinun omalla tilalla ryhmille onnistuvat välipalatyyppiset tarjoilut, kuten esimerkiksi salaatti ja kasvispiirakka tai laavulla makkaranpaistoa ja lisukkeena salaatti. Jokaisella asiakaskäynnillä nautimme kahvit/teet ja leivonnaiset. Kesäisin tarjottavien valikoimassa on myös ulkona paistetut muurikkaletut. Välipalan osalta voidaan esittää Merikeinulle toivomuksia. Allergiat ja ruokarajoitteet otetaan huomioon.

 

3. Ryhmien ruokailuissa yhteistyötä

Ruokailun toteuttaminen omin voimin on Merikeinun väelle haasteellisempaa. Käytämme mielellämme isompien ryhmien ruokailuissa yhteistyökumppaniemme palveluja. Yli 10 hengen ryhmille tilaamme tarvittaessa Aholafarmilta päivään ateriat, jos aterian toteutus onnistuu heidän omaan aikatauluunsa. Jos koko työhyvinvointipäivä toteutuu yhteistyökumppaneillamme, on heillä kaikilla runsaasti tilaa ympärillä ja mahdollisuus toteuttaa oman yrityksen tyyliin kuuluvat ateriapalvelut päivän yhteydessä.

 

 

Miten toteutan tilauksen?

TILAUKSET

 

1. Toimintaohjeet

Kysy suoraan Sarilta Merikeinun alpakkatilan päivän toteutusmahdollisuuksista:  info@merikeinu.fi   ja pyydä päivästä tarjous ! Toimita sähköpostissa tai puhelimitse soittaen tarvittavat tiedot (kuinka monta osallistujaa, mitä toimintoja haluatte päivän sisältävän, kuinka kauan päivän tulisi kestää ja minkälaista tarjoilua/ruokailua toivotte päivään mukaan)  tarjouksen tekoon.

Jos haluatte toteutuksen yhteistyökumppaniemme luona, olkaa heihin suoraan yhteydessä ja kertokaa toiveenne alpakkatilan palveluista. He ottavat tämän jälkeen meihin yhteyttä toteutuksen osalta.

Sulo ja Kaneli valokuvaaja Krista Ylisen kanssa retkellä

 

Ihanaa syksyä ja mieleenpainuvia hyvinvointipäiviä!

Jaa artikkeli

Picture of Sari Ketosara
Sari Ketosara
55v alpakkatilan emäntä, joka saa elämäänsä levollisuutta eläinten, luonnon ja luovan toiminnan parista. Tilan isännän kanssa emäntä avioitui 2012. Emännän tytär sekä poika ovat paljon tilan palveluissa mukana. Emäntä nauttii haasteista ja uuden oppimisesta sekä hulluttelee heittäytymällä lasten maailmaan leikkisästi, erilaisissa roolihahmoissa.

Lue myös

Tilaa
Ilmoita
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit