Rentoa puuhastelua päiväleireillä alpakkatilalla Haminassa

Sari Ketosara
20.05.2022

Kesä lähestyy ja alpakkatilan toiminta vilkastuu sesonkiaikana. Kaikenlaista uutta kivaa on tulossa ja yksi niistä on liittyy päiväleiritoimintaan.

  1. LASTEN PÄIVÄLEIRIT –  JO KOLMATTA VUOTTA MERIKEINUN ALPAKKATILALLA!

 

a. Lasten päiväleirien ydinajatus

Lasten päiväleirejä on pidetty Merikeinun alpakkatilalla pari vuotta säännöllisesti heinäkuussa. Emäntä Sari, eli minä, olen toiminut koko työuran (noin 30 vuotta) lasten kanssa niin yksilöllisesti työskennellen kuin ryhmiä ohjaten. Toimintaterapeuttina olen kerännyt takataskuuni yhtä jos toista toimintatapaa erityislasten kanssa toimimiseen. Harvoin tulee eteen tilannetta, milloin ei lapsen/lasten/nuorten kanssa pääsisi etenemään yhteistyöllä ja empatialla. Joskus saattaa joutua korottamaan ääntä, että ohjeet kuullaan, mutta sitäkin harvemmin. Lasten parissa täytyy oppia sietämään kaaosta ja äänekästä menoa. Meillä kaikilla on erilaisia tapoja ilmaista omia fiiliksiä, toimia ja edetä asioissa sekä reagoida haastavissa tilanteissa. Meidän aikuisten on hyvä oppia ymmärtämään, että lapsen reaktion takana on aina jokin tarve; tarve tulla nähdyksi ja hyväksytyksi, tarve tulla kuulluksi, tarve tulla ymmärretyksi, tarve saada jotakin jne. Kun lasta kohtelee tasavertaisena yhteistyökumppanina, joka pääsee osallistumaan tilanteisiin omilla kyvyillä ja taidoilla sekä pääsee valitsemaan itselleen tärkeitä asioita, niin homma yleensä lähtee toimimaan. Kaikessa tekemisessä on tärkeää olla rutiinit ja selkeät säännöt ja rajat. Leirin aikana korostetaan lisäksi sitä, että kaikkien kanssa ollaan kavereita ja ketään ei jätetä ulkopuolelle.

 

b. Päiväleirien puuhia

Leirillä jokainen pääsee olemaan lähellä ja läsnä eläinten parissa, osallistumaan niiden hoitamiseen omien kykyjen ja taitojen mukaisesti sekä puuhastelemaan päivien aikana itseä kiinnostavien asioiden parissa. Riippukeinut ovat metsässä odottamassa ja kaikki pääsevät niihin vuorollaan tauoille huilimaan. Puhelinta ei leireillä pääasiassa käytetä. Ainoastaan lounaan jälkeen on max. puoli tuntia aikaa olla lepohetkellä puhelimen äärellä, jos itse niin haluaa. Muu aika päivästä tehdään konkreettisia asioita yhdessä. Tilalla onnistuu eläinpuuhastelun lisäksi; puutyöt, askartelutyöt, erilaiset pelit ulko- ja lautapelit. Ketään ei pakoteta mihinkään, mutta houkutellaan tekemään asioita niin, että siitä tulee onnistumisen kokemuksia.

 

c. Päiväleirien ryhmäkoko

Leirien ryhmät pidetään pieninä, jotta jokainen pääsee tekemään asioita ja jokainen kokee tulevansa kuulluksi ja nähdyksi tilanteissa. Lapset oppivat päivien aikana eläimiin liittyviä faktoja, tutustuvat uusiin ihmis- sekä karvakavereihin ja nauttivat rennosta olosta yhdessä puuhastellen. Tänä vuonna Sarilla on leirillä apuvoimia enemmän, jolloin ryhmäjaot onnistuvat helpommin. Maksimimäärä osallistujia on 8 lasta/leiri. Ikäjakauma leirien osalta tulee ilmoittautumisten kautta. Tällä hetkellä otetaan kaikenikäisiä (7-13v) jokaiselle leiriviikolle. Jos kaikki leirit täyttyvät, mietitään ikäjakaumaa leirien osalta tarkemmin ja tarvittaessa ollaan paikan varanneisiin yhteydessä.

 

d. Päiväleirin hinta ja ilmoittautuminen

Leirin hinta on 220€ /lapsi.  Sisarusalennus 15%,  eli 2.lapsi 187€ . Leiri sisältää lasten ruuat ja välipalat, tapaturmavakuutuksen ja kaiken materiaalin, mitä toiminnoissa tarvitaan.

Ilmoittautumiset OVAT JO KÄYNNISSÄ  ja onnistuvat nettisivuilta vello-järjestelmän kautta. Vellon kautta ilmoittautuessasi, muista laittaa ilmoittauminen jokaiselle kolmelle päivälle erikseen.

TERVETULOA mukaan alpakkatilan päiväleireille heinäkuussa! Tehdään leireistä kesän hauskin ja pehmoisin tapahtuma yhdessä!

 

2. LOPPUKESÄSTÄ STARTATAAN – AIKUISILLE SUUNNATTU PÄIVÄLEIRI !

Eläinten kanssa puuhastelu rauhoittaa niin lapsia kuin aikuisia. Usein lasten vanhemmilta ja asiakkailta kuulee, että ”Miksi heille ei järjestetä mitään näin kivaa kuin lapsille?” No mutta, nyt järjestetään! Aikuisille toteutettavalle päiväleirille haetaan testiryhmää, minkä kautta muokataan aikuisten leiripalvelua asiakkaiden tarpeita vastaavaksi. Leiri toteutuu viimeistään syyskuun alussa ja siihen voi hakea mukaan lähettämällä sähköpostia: info@merikeinu.fi.  Sähköpostiosoitteesi lähettämällä, saat tarkempaa tietoa leirin toteutuksesta, ajankohdasta ja hinnasta. Jos sinua yhtään kiinnostaa puuhata tilalla eläinten ja tilan arkisten puuhien parissa, aina välillä rentoutuen yksin tai yhdessä riippukeinuissa äänimaljojen soidessa, niin…

 

LAITAHAN MEILIÄ TULEMAAN, NIIN TEHDÄÄN YHDESSÄ IHANA LEIRIVIIKONLOPPU !

 

Jaa artikkeli

Sari Ketosara
Sari Ketosara
51v pitkän linjan kuntoutusalan yrittäjä, joka hakee elämäänsä rauhaa ja levollisuutta eläinten, luonnon ja luovan toiminnan parista. Kerran eronnut, liitosta kaksi lasta, jotka ovat jo aikuisia ja auttavat yrityksessä omilla taidoillaan aina tarvittaessa. Tilan pehtoorin kanssa avioitui 2012. Nauttii haasteista ja uuden oppimisesta. Oppinut elämänsä ja työuransa varrella lapsen kehityksestä ja oman itsensä kehittymisestä merkityksellisiä asioita.

Lue myös

Tilaa
Ilmoita
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit