Rentoutumisen kautta uutta energiaa – anna äänimaljojen johdattaa sinut unen rajamaille

Sari Ketosara

Tiesitkö, että 45 minuutin syvärentoutus äänimaljoilla, voi vastata jopa kolmen tunnin yöunta ? Kaipaatko rauhoittumista ja kontaktia omaan itseesi ? Oletko stressaantunut ja tarvitset syvempää rentoutumista ?

Äänimaljarentoutuksen tarkoituksena on laskea ja nostaa aivoaaltoja toiminnalliselta tasolta unen ja valvetilan rajamaastoon ja takaisin. Tuokion aikana saavutetaan useita kertoja tila, joka kehossa vallitsee juuri ennen nukahtamista. Rentoutuksen jälkeen huomaat energiatasosi lisääntyneen ja arjen haasteet palaavat takaisin oikeisiin mittasuhteisiin.

Sauna, suomalaisten ikiaikainen hyvänolon lähde

1900-luvun alussa ihmisten aika kului paljolti maatilan töissä. Pakolliset työt ottivat aikansa ja rentotuminen tuli fyysisen työn ehdoilla. Sauna toimi usein läsnäolon ja rentoutumisen paikkana. Saunomiseen liittyi jokaisella perheellä omanlaisia rituaaleja, mutta se oli kuitenkin rauhoittumiseen pyhitetty paikka. Saunassa saatiin kehon nesteet liikkeelle ja kiukaan sihinä sekä löylynheitto toivat mukanaan äänimaailman kautta rentoa fiilistä. Sauna on kautta aikojen pysynyt suomalaisille paikkana, missä on hyvä olla ja minne on mukava mennä. Usein siellä keskustellaan perheen kesken parhaimmat keskustelut tai ollaan vain yhdessä läsnä ja hiljaa.

Onko hiljaisuus nykyajan luksusta

Somessa surffailua, tv:n katselua, pelien pelaamista ja radion kuuntelua… Altistumme arjessa jatkuvasti aistiärsykkeille ja erilaisille äänille. Jos haluat olla hiljaisuudessa, joudut todennäköisesti käyttämään aikaa ja vaivaa siihen, että vain oman itsesi kanssa oleminen onnistuu. Joskus hiljaisuus voi jopa tuntua pelottavalta. Voimme kai todeta, että hiljaisuus on nykyajan luksusta. Oikeantaajuisilla äänillä ja äänimaailmalla ylipäänsä on merkittävä vaikutus ihmisen hyvinvointiin. Musiikin parantavat vaikutukset on tieteellisestikin todistettu.

Ääniaallot saavat nesteet värähtelemään hyvällä tavalla

Läsnäoloon ja rentoutuneeseen olotilaan on mahdollista päästä äänimaailman avulla. Syvärentoutus tiibetiläisten äänimaljojen parissa perustuu resonanssiin eli myötävärähtelyyn sekä ääniaaltoihin. Kehossamme on vettä 45-75% riippuen henkilön iästä ja rasvan määrästä. Kun äänimaljoja soitetaan keholla, sen värähtely saa soluissamme olevat vesimolekyylit värähtelemään harmonisesti. Kehomme on täysin resonanssikykyinen eli vastaanottavainen maljojen väreilylle. Lisäksi harmoniset äänet luovat harrasta ja pyhää tunnelmaa siinä hetkessä.  Myös luonnon omissa äänissä on paljon harmonisia ääniä, kuten puron solina, lehtien rahina tuulessa, tuulen humina.  Syvärentoutus äänimaljojen parissa sopii siis moneen tarkoitukseen!

Tavoitteena syvärentoutus

Äänimaljarentoutuksen hyvää tekeviä vaikutuksia ovat hengityksen syveneminen, stressihormonitason laskeminen, unenlaadun paraneminen ja levollisuus omassa olotilassa. Äänten eri taajuuksilla on erilaisia vaikutuksia kehon toimintoihin. Harmoniset äänet aktivoivat parasympaattista hermostoa, joka saa kehon reaktiot laantumaan. Harmonisten äänten kuuntelu rauhoittaa aivojen toimintaa ja tuo ne lepotilaan, jossa arkiajattelu antaa tilaa alitajunnalle, inspiraatiolle ja oivalluksille. Myös erilaiset lihasjännitykset saattavat helpottua. Äänimaljarentoutus voidaan toteuttaa yksilölliset tarpeet huomioiden. Joskus riittää pelkkä kehon lähellä soittaminen. Kun mieli on levoton ja olo hankala, äänimaljarentoutus voi hyvinkin helpottaa oloa.

Jos sinun on vaikea rauhoittua arjessasi ja kaipaat hetkeä erilaisten harmonisten äänten parissa, tule Merikeinuun kokeilemaan toisenlaista rentoutumisen tapaa. Merikeinussa syvärentoutus äänimaljoilla toteutuu pääasiassa lämpimillä ilmoilla riippukeinuissa luonnon helmassa. Viihtylässä eli tilan sisätilassa, toteutus onnistuu 2-7 henkilölle istuvassa asennossa. Tilan lattiatila on talvisin liian kylmä makuulla toteutettavaan rentotukseen. Jos toivot yksilörentoutusta/hoitoa, niin senkin saamme järjestymään. Ota rohkeasti yhteyttä Sariin!

 

 

 

Jaa artikkeli

Picture of Sari Ketosara
Sari Ketosara
55v alpakkatilan emäntä, joka saa elämäänsä levollisuutta eläinten, luonnon ja luovan toiminnan parista. Tilan isännän kanssa emäntä avioitui 2012. Emännän tytär sekä poika ovat paljon tilan palveluissa mukana. Emäntä nauttii haasteista ja uuden oppimisesta sekä hulluttelee heittäytymällä lasten maailmaan leikkisästi, erilaisissa roolihahmoissa.

Lue myös

Tilaa
Ilmoita
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit