Unelmia kohtiko?

Sari Ketosara
09.01.2023

UNELMAT

Omiani vai jonkun toisen?

Unelmat elämässäni ovat olleet vahvasti arkeen sidottuja. Olen liikkunut unelmasta toiseen ja toiminut ja edennyt tarvittaessa nopeasti. Viime aikoina olen huomannut pohtivani ovatko liikkeeni olleet, näin jälkeenpäin ajateltuna, kovinkaan järkeviä ja ehkä jopa liian hätäisesti toteutettuja. Toisaalta, jos mennään aina järki edellä, ei todennäköisesti saavuteta helposti sitä, mistä haaveillaan. Ja toisaalta… pohtimalla etukäteen enemmän asioita, olisi voitu välttää karikkoja. Mutta saako liika pohtiminen jarrut päälle ja saavutetaanko silloin unelmia. Joskus matka kohti unelmaa on enemmän kuin perille pääsy.

Tavoitteet, haaveet, unelmat – tarkentuvat ja muuttuvat matkan varrella. Joskus niihin vaikuttaa paljon ulkopuoliset ihmiset; läheiset, työtoverit, ystävät. Yli 50-vuoden iässä, alkaa oma toimintavauhti hiljentyä ja sitä väsyy helpommin. Vaikka väsymyksen myöntäminen onkin tällä luonteella haasteellista.  Sitä alkaa pohtimaan omia valintoja ja sitä olisiko joku mennyt toisin, jos olisi valinnut toisin. Eletyn elämän karikoista on yritetty oppi ottaa ja pyrkimystä enemmän etukäteen suunnitteluun on olemassa. Joskus tuntuu, että tässä ajassa mennään eteenpäin kuin höyryjyrä, mutta tiedetäänkö aina mitä kohti. Ainahan ei tarvitse tietää ja joskus vähemmän on ihmiselle enemmän. Jokaisella meistä unelmat muuttuvat iän ja ajan myötä, mutta oma unelmani liittyy vahvasti arkeen ja elämisen sietämättömään keveyteen. Salaa kuitenkin toivoen, että alpakkatilan toiminta lähtisi huimaan nousuun, jolloin unelma voisi lähteä lentoon!

 

                   Kevään fiilistelyä!

 

Intuitio – luotanko vai en?

Ihminen eksyy helposti omilta poluiltaan, jos ei ole tarkkana suunnasta ja omista tuntemuksista. Oma käsitys itsestä toimijana saattaa muuttua toisten antamista kommenteista. Aina pitäisi kuitenkin pystyä luottamaan omaan intuitioon! Loppuvuosi 2022 ja tammikuun alku 2023, on osoittanut itselle jälleen kerran sen, että omia vaistoja pitää tarkemmin kuunnella! Kilttinä ihmisenä pyrin luottamaan ihmisiin ja olemaan tasapuolinen, jonka perusteella teen päätöksiä. Mutta metsään on menty, useamman kerran. Ja jälkeenpäin sitä ihmettelee, miksi et kuunnellut itseäsi.

Äkilliset menetykset, kuten Camillon kuolema, ja äkilliset vastoinkäymiset taloudessa, aina ajoittain lannistavat mieltä. Minä niin mielelläni olisin ja eläisin emäntänä tilalla eläinten parissa kokopäiväisesti omaa luovuuttani toteuttaen. Silloin eläisin unelmaani! Ja samalla tarjoaisin ihanille asiakkaillemme mahdollisuuden tulla Merikeinun alpakkatilan rentoihin palveluihin yhdessä tekemään ja olemaan. Mutta… toinen työ alpakkatilan toiminnan rinnalla, on vielä välttämätöntä.

Kiitos Camillo yhteisestä matkasta!

 

Alpakkatila oli alunperin isännän ajatus, mutta josta vähitellen muodostui meidän molempien unelma, jota kohti on pyritty matkaamaan tässä haasteellisessa  maailmantilanteessa. Yleismaailmalliset haasteet, joita ei mitenkään ole osannut huomioida alpakkatilan alkuperäisessä suunnitelmassa ja mitkä vaikuttavat kaikkialla.  Henkilökohtaisessa arjessa ja alpakkatilan pyörittämisessä on saanut tehdä enemmän työtä ja nähdä enemmän vaivaa kuin mitä koskaan osasi edes arvata. Ja sama matka jatkuu kun tilanne maailmassa sekä omassa taloudessa kiristyy energia- ja talouskriisin myötä. Huolimatta maailmantilanteen haasteista, on joutunut ottamaan riskejä, jotta homma pyörisi. Alkuvuosi ja kylmät ilmat ovat meille aina hankalin ajankohta – niinpä olemme tehneet siitä tarjouskuukauden, tammikuussa palveluitamme pääsee testaamaan alennetuin hinnoin ja samalla kannatatte toimintaamme.

Tammikuussa olette siis Tervetulleita tilavierailulle – 25% hinnalla! 

Alpakkalähetin palvelut tammikuun aikana myös -25% hinnasta!

Alennus huomioidaan palvelua maksettaessa tilalla.

https://www.merikeinu.fi/elamykset/

 

Tervetuloa laavulle tunnelmoimaan!

 

Viihtylä, palvelut ja alpakkalangat

Vuoden 2022 aikana tilalla saatiin viimein Viihtyläksi nimetty sisätila valmiiksi. Siitä tuli omastakin mielestäni oikein kotoisa ja viihtyisä paikka. Viihtylän valmistuttua, pystymme toteuttamaan palveluja läpi vuoden. Taidepajat ja ryhmät onnistuvat Viihtylässä 2-4 hengen ryhmissä. Yleisten päivien lisäksi, voi pyytää tarjousta ystäväporukan kanssa toteutuksesta. Leirejä järjestetään eri vuodenaikoina lasten loma-ajoilla useampia vuoden 2023 aikana ja niiden ajankohdat tulee nettisivuille tammi-helmikuun vaihteessa. Helmikuussa heti hiihtolomalla talvileirin toteutus testiin!

Ensimmäinen alpakanvillalankojen erä tuli joulukuussa myyntiin. Nyt pähkäillään sitä, mikä on oikea myyntikanava langoille. Villanputsauksesta langaksi asti olikin kokonaisuudessaan yllättävän työläs prosessi ja myynti ei heti käynnistynyt niin kuin oletettiin. Valaisen seuraavassa blogikirjoituksessani tarkemmin villasta langaksi -matkan vaiheita. Kerran tehty ja toteutettu prosessi, auttaa seuraavassa toteutuksessa vuoden 2023 villan käsittelyssä.

 

                Viihtylässä tavataan!

 

Luonto ja sen voima

Iän myötä sitä on alkanut arvostamaan rauhaa ja tasapainoa elämässä. Kahdessa ammatissa toimiminen, toimintaterapeuttina ja yrittäjänä, rauha ja tasapaino ovat joskus kaukana omasta arjesta. Eläinten kohtalot tuovat siihen vielä oman lisämausteensa. Onneksi, sitä vielä huomaa vähän väsyneenäkin, ne pienet hyvät luontohetket ja ne pienet sään tai luonnon muutokset, jotka antavat omalle sielulle ravintoa. Vuodesta 2022 erityisesti mieleeni jää oma rakas peltomaisema eri vuodenaikoina. Miten paljon maiseman sävy ja tunnelma muuttuu, jos on pakkasta tai jos aurinko laskee tai jos on sumua. Tähän maisemaan, kun lisätään alpakat pellolle käyskentelemään, niin mikä rauhoittaisi mieltä sen paremmin!

 

Sama vuodenaika – talvi; eri  tunnelma!

 

Tämä vuosi 2023 näyttänee sen, onko alpakkatilan riskinotto kannattanut – toivon sitä sydämeni pohjasta!  Vuosi 2022 käytiin läpi ja sen aikana saatiin monta onnistumista ja kehityttiin monessa asiassa. Paljon on kuitenkin tavoitteita, mitä kohti matkataan, jotta unelma eläintilan arjesta pysyy elossa. Tässä kohtaa sitä on alkanut jopa unelmoimaan ihmeestä, ihanasta ihmisestä tai yrityksestä, joka näkee tilamme ja toimintamme sijoittamisen arvoiseksi ja lähtee tukemaan matkaamme eteenpäin.

Omin voimin on aina selviydytty – mutta tarvitseeko aina selviytyä yksin?! Vai onko se vain oman pään kehittämä ajatus, jota uskomuksilla pitää yllä. Sitä jään pohtimaan vuoden 2023 käynnistyessä.

 

Lopuksi… Toivon, että sinä, joka olet meillä vieraillut tai haluat antaa meille nimetöntä tai nimen kanssa palautetta työstämme, niin käythän tästä linkistä, https://www.merikeinu.fi/yhteystiedot/  sen tekemässä.

 

Kiitos jo etukäteen! 

Vuoden 2023 aikana tapahtuu varmasti paljon, mutta ennen kaikkea toivon kaikille Rauhaa, Rakkautta ja Ihmeitä Elämään!

 

 

Jaa artikkeli

Sari Ketosara
Sari Ketosara
51v pitkän linjan kuntoutusalan yrittäjä, joka hakee elämäänsä rauhaa ja levollisuutta eläinten, luonnon ja luovan toiminnan parista. Kerran eronnut, liitosta kaksi lasta, jotka ovat jo aikuisia ja auttavat yrityksessä omilla taidoillaan aina tarvittaessa. Tilan pehtoorin kanssa avioitui 2012. Nauttii haasteista ja uuden oppimisesta. Oppinut elämänsä ja työuransa varrella lapsen kehityksestä ja oman itsensä kehittymisestä merkityksellisiä asioita.

Lue myös

Tilaa
Ilmoita
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit