Vuosi 2021 – hitti vai huti ?

Sari Ketosara
31.12.2021

Vuosi 2021 – Merikeinun Alpakoiden toiminnassa

Vuosi 2021 on sisältänyt monenlaista iloa ja mielihyvää tuotattavia asioita. Alpakat ovat lisääntyneet ja saaneet vasoja, vuohissa on uusia tulokkaita ja Merikeinun Salan kilit, Tinka ja Tilda saivat uuden hyvän kodin. Karla ja Kaislakin muuttivat uuteen kotiin lokakuussa. Asiakkaista on tullut uusia tuttavuuksia ja yhteistyökumppaneita, omat palvelut ovat selkiytyneet ja kysyntä palveluista lisääntynyt. Isäntä on löytänyt ”romutaiteesta” itselleen uuden alueen, missä haluaa kehittyä. Emäntä, siis minä, siirryin lasten toimintaterapian puolella Coronarian palvelukseen osa-aikaiseksi työntekijäksi. Tämä ratkaisu on valtavasti helpottanut vastuun määrää, mitä omilla harteilla on ollut. Muutosten joukossa yksi asia on kuitenkin pysynyt ja vahvistunut; eläinten hankinta ja rahallinen riskinotto on kannattanut. Usko siihen, että alpakat, eläimet ja luonto tuovat hyvinvointia niin itselle, läheisille kuin ihanille asiakkaille, on koko ajan ollut vahvasti toiminnassa mukana. Eläinavusteinen kuntoutus, mitä itse asiakkaille pystyn tarjoamaan, on alkanut selkiintyä ja vahvistua.

Läsnäolon voimaa

Toimintaa aloitettaessa pohdin monesti, miten alpakkapalveluita saadaan markkinoitua riittävästi ja kyllästyykö ihmiset alpakoihin yhden käynnin jälkeen. Tämä kesä on osoittanut sen, että pysähtymiselle ja läsnäololle eläinten kanssa on tarvetta. Eläimet näyttävät ihmisille 100% :esti oman itsensä. Ne eivät feikkaa ja ne haluavat huomiota lajinsa mukaisesti. Eläinten pyyteetön läsnäolo tilavierailulla, pehmoinen silityshetki suosikkinsa kanssa ja rauhallinen luontoympäristö, mikäs on sen parempaa irtiottoa arjesta. Pienelläkin käynnillä  ja pysähtymisellä saa eläimen ja luonnon yhteisvaikutuksesta  virtaa seuraaviin päiviin. Alpakkatila on osoittautunut tämän kesän aikana ihmisille tarpeelliseksi kohteeksi ja olemme alueellisesti saaneet ihanasti tukea niin Cursorilta kuin VisitKotkaHaminalta. Tästä tuesta ja avusta olemme todella kiitollisia! Toimintaterapia ja matkailu/elämykset poikkeavat alana toisistaan melkoisesti, mutta se minkä toimintaterapiassa on oppinut ihmisten kanssa työskentelystä on ollut helposti siirrettävissä matkailun puolelle. Kaikki me nautitaan siitä, että voidaan olla erilaisia ja omanlaisia ihmisiä vapautuneesti, ilman paineita toistemme seurassa.

Yhdessä tehden

Toimintamme on vuoden 2021 aikana pikku hiljaa muokkautunut omille raiteilleen ja iloisena yllätyksenä on tullut, kuinka paljon meissä ihmisissä on vielä pyyteetöntä auttamisen halua. Talkoopaikat, joita villan putsauksen osalta järjestettiin, täyttyivät nopeasti ja tulijoita olisi löytynyt enemmänkin.  Avun pyytäminen on ollut emännälle, joskus liikaa kontrolloivalle suorittajalle, ollut hyvä opetus. Kaikesta ei tarvitse selviytyä yksin, lähellä on paljon  ihmisiä, jotka haluavat olla apuna ja normityöt meille ovat monille elämyksiä. Talkooperinnettä tulemme alpakkatilalla jatkossakin ylläpitämään niin villan putsauksen kuin raskaampien  tehtävien osalta, mitkä yhdessä tehden sujuvat kuin tanssi, mutta yksin väsyttävät nopeasti.

Somesta löytää

Somesta on tullut tärkeä osa tiedottamistamme. Kannattaa seurata sivujamme facebookissa,  https://www.facebook.com/MerikeinunAlpakat, missä päivitämme enemmän palveluista ja tapahtumista. Instagramin sivu  @merikeinun_alpakat tulee olemaan enemmän tarinallista tilan tapahtumien ja töiden sisältöä. Sulon seikkailuille luotiin myös oma instagram-sivu @merikeinun_sulo, missä päivitetään harvakseltaan Sulo-alpakkaan liittyviä tarinoita ja kuvia.  Somepäivitykset ja palvelujen markkinointi muokkautuu pikku hiljaa, sitä mukaa, miten emäntä ehtii sitä haltuunsa ottaa.

Tulossa vuonna 2022

Vuosi 2021 on ollut koronasta huolimatta hyvä vuosi Merikeinun Alpakoille ja odotamme vuodesta 2022 vielä parempaa vuotta ! Alkuvuodesta tilallemme valmistuu viimein pihaton yhteyteen lämmin asiakastila, missä päästään lämmittelemään ja juomaan kaffeja. Kun sisätila on valmis, startataan uudestaan villanputsaustalkoot. Syksyn talkoista huolimatta putsattavaa ja lajiteltavaa riittää edelleen yllin kyllin. Putsaustyön suuruus ja haasteet ovat yllättäneet meidät täysin ja yksin emme saa urakkaa valmiiksi asti. Keväälle tai kesälle on suunnitteilla lisäksi aikuisille suunnattua päiväleiriä, missä pääsee käsiksi sekä tilan töihin että rentoutumaan ja hiljentymään yhdessä, https://www.merikeinu.fi/paivaleirit/   julkaistaan tarkemmat tiedot ja ajankohdat alkuvuoden aikana. Perheenlisäystä tilan eläimillä on vuonna 2022 tulossa Millille ja Salalle pikku kilien merkeissä sekä Chanelille ja Fannylle alpakkavasojen merkeissä. Vuoden 2022 aikana jossain vaiheessa starttaa lisäksi alpakkakummi-toiminta. Siitä kerromme tarkemmin, kun se on saatu lopulliseen muotoonsa. Eli jos et vielä seuraa some-kanaviamme ja kiinnostuit tulevasta, niin tiedät mitä tehdä!

 

Kiitollisena tästä vuodesta 2021, toivotamme uuden vuoden 2022 TERVETULLEEKSI

ja

TOIVOMME KAIKILLE IHKUA JA LÄMPÖISEN LÄSNÄOLEVAA VUOTTA 2022 !!

 

 

 

 

Jaa artikkeli

Sari Ketosara
Sari Ketosara
51v pitkän linjan kuntoutusalan yrittäjä, joka hakee elämäänsä rauhaa ja levollisuutta eläinten, luonnon ja luovan toiminnan parista. Kerran eronnut, liitosta kaksi lasta, jotka ovat jo aikuisia ja auttavat yrityksessä omilla taidoillaan aina tarvittaessa. Tilan pehtoorin kanssa avioitui 2012. Nauttii haasteista ja uuden oppimisesta. Oppinut elämänsä ja työuransa varrella lapsen kehityksestä ja oman itsensä kehittymisestä merkityksellisiä asioita.

Lue myös

Tilaa
Ilmoita
0 Kommentit
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit