Anna alpakoiden ja luonnon laskea sykettäsi

Elämykset

Tervetuloa kokemaan unohtumattomia luontoelämyksiä rauhoittavassa seurassa
Lähde alpakan kanssa metsään!

Haluatko pysähtyä hetkeksi kiireisen arjen keskellä? Alpakan lempeä katse ja pehmeä villa saavat sykkeesi laskemaan ja hymyn huulille. Me haluamme antaa sinulle aitoja kohtaamisia eläinten ja luonnon kanssa.
Tilallemme pääset nauttimaan leppoisista luontoretkistä ja -vaelluksista alpakoiden kanssa. Tai antaisitko äänimaljojen värähtelyn rentouttaa oloasi? Kotkan-Haminan seudulla voit myös tilata pehmoisen alpakkalähetin ilahduttamaan läheistäsi merkkipäivänä.

Jos kaipaat ystäväjoukolle aktiviteettiä tai hetken hengähdystä kumppanisi kanssa, ota yhteyttä niin muokataan yhdessä teille sopiva paketti.

Tilavierailu 1,5 h

OTA LUOVA TAUKO ARKEESI JA POIKKEA TILALLAMME

Olet Tervetullut tutustumaan tilaamme yksin tai yhdessä isomman porukan kanssa. Tilavierailut onnistuvat ajanvarauksella. Tilavierailun aikana tutustut Merikeinun alpakkatilaan ja sen persoonallisiin ja hellyttäviin asukkaisiin – alpakoihin, kääpiövuohiin ja kaneihin. Kuulet tutustumiskierroksen aikan alpakoiden ja vuohien hoidosta sekä Vuorenpään tilan asukkaiden vaiheista.

Erityisesti vuohet ovat persoja niin rapsutuksille kuin myös herkuille. Meiltä saat makupalat mukaan eläimille tarjottavaksi. Halutessasi pääset kokeilemaan myös alpakan taluttamista pihapiirissä. Ja voit ottaa vaikka selfien söpön eläinystävän seurassa.

Tilakierroksen lopuksi nautimme virvokkehetkestä tilan leivonnaisten kera. Terassiltamme voit samalla ihastella maalaismaisemaa, luonnon rauhaa ja eläinten touhuiluja. Tilavierailu on myös oiva yllätys tai lahja läheiselle eläinten ystävälle tai päivänsankarille. Tule viettämään ikimuistoinen päivä maatilamme eläinten parissa!

alpakkavaellus n. 2,5 h

aisteja rauhoittava vaellusretki portimon poluilla haminassa

Aloitamme retken Merikeinun alpakkatilalta, jossa tutustumme ammattitaitoisen oppaan johdolla pehmeisiin seuralaisiimme sekä tilan toimintaan. Alpakkavaellukselle lähtevät tilaltamme retkeilyyn koulutetut alpakat.

Kun sekä alpakat että retkeilijät ovat valmiina lähtöön, hyppäämme autoon ja huristamme pienen tovin kohti vaelluksemme aloituspaikkaa. Kuljemme Portimon metsäisillä poluilla leppoisaa tahtia, aistit avoinna maisemia ja alpakoiden ilmeitä ihastellen. Noin tunnin vaeltamisen jälkeen tulemme takaisin tilalle ja nautimme tilan terassilla kevyen välipalan ja kahvit eläimellisessä seurassa. Retken jälkeen olomme on virkistäytynyt ja olemme yhtä kokemusta rikkaampia.

Alpakkavaellus soveltuu kaikille, jotka pystyvät liikkumaan epätasaisessa maastossa noin 1,5-2 km. Retkiä tehdään ympäri vuoden, vaihtelevat sääolosuhteet huomioiden. Lumisena talvena retken kohde muuttuu helppokulkuisemmaksi. Alpakkavaellus on saatavilla tilauksesta, minimiosallistujamäärä on 2 henkilöä.

juhlapäivän vetonaulaksi alpakkalähetti 1h

Juhlien ja tapahtumien lempein kohokohta, hellyttävä alpakka!

Puuttuuko juhlistasi maskotti? Tilaa meiltä alpakka vetonaulaksi juhlaasi tai tapahtumaasi ilahduttamaan päivänsankaria ja vieraita. Tuomme alpakan turvallisesti, saattajan kera haluamaasi kohtaamispaikkaan esim. juhlatilan pihalle. Alpakka tutustuu sinuun ja voit halutessasi toimia alpakan taluttajana yhdessä Merikeinun työntekijän kanssa kohti päivänsankaria. Alpakan kuljetettavaksi voi hyvin antaa pienen kukkakimpun tai lahjan. 

Veikkaamme että alpakkalähetin aiheuttama reaktio päivän merkkihenkilössä on sen verran riemukas ja ikimuistoinen, että varaathan kameran valmiiksi. Alpakalle voi tilaisuudessa syöttää mukana tuomiamme makupaloja. Alpakan voi tilata meiltä vierailulle sovittuun paikkaan  Etelä-Kymenlaakson (Kotka-Pyhtää-Hamina-Virolahti-Miehikkälä) alueella. 

Äänimaljarentoutus 1h

rentoudu kokonaisvaltaisesti harmonisen äänimaailman parissa

Milloin olet viimeksi pysähtynyt, hengähtänyt ja heittänyt kaikki arjen kiireet ajatuksistasi? Äänimaljojen maailma mahdollistaa noin 60 minuutin syvärentoutuksen, jossa keskitytään vain omaan hengitykseen ja kehoon.

Rentoutus aloitetaan aina asiakkaan kuulumisia kuunnellen ja mahdolliset kehon kipupisteet käydään läpi ennen rentoutuksen aloittamista. Hoitopöydälle käydään ensin päinmakuulle vatsalleen viltin alle. Äänimaljoja soitetaan sekä kehon yllä että kehon päällä. Harmoniset äänet vaikuttavat hoitavasti kehossa solutasolla ja asiakas rentoutuu näin helpommin syvemmälle tasolle. Hoidon puolivälissä käännytään selälleen ja käydään maljojen kanssa vatsapuoli läpi. Rentoutus kestää noin tunnin ja sen jälkeen olo on rauhallinen ja virkistynyt. Yksilöllinen rentoutus toteutuu tilalla sisätilassa, Viihtylässä. 

rentoudu kesällä luonnon helmassa riippukeinuissa!

Voit tulla ajanvarauksen kautta kesäisin yleisesti varattaviin äänimaljarentoutuksiin riippukeinuissa. Luonnon äänet yhdistettynä äänimaljojen ääniin, on kokemuksena ainutlaatuinen! 

Ryhmille toteutettavia rentoutushetkiä voit varata suoraan työpaikallesi tai voitte varata työyhteisön / kaveriporukan kanssa rentoutushetken alpakkatilalla. Saatte yhdessä kokea äänimaailman ja tilan ympäristön rentouttavan vaikutuksen omassa kehossa ja mielessä!

Intuitiivinen taidetyöskentely 3-4h

Pysähdy hetkeksi oman itsesi ja tunteidesi äärelle taidetyöskentelyn keinoin

Intuitiivinen taidetyöskentely pohjautuu ekspressiivisen taideterapian menetelmiin, ja kaikki
tekemiset ja toiminnat toteutuvat koulutetun ohjaajan johdolla.  Päivän aikana keskitytään omaan
sisäiseen oloon ja jaksamiseen turvallisessa ohjauksessa keskellä alpakkatilan rauhoittavaa
ympäristöä ja eläinten läsnäoloa.  Työskentelyn aikana hiljennymme oman sisäisen maailman pariin
ja eteneminen tapahtuu ohjaajan ohjeiden mukaisesti.

Osallistuminen onnistuu hyvin, vaikka sinulla ei olisi lainkaan taiteellisia taipumuksia. Jokainen osallistuu päivään omana itsenään, omassa tahdissa ja omilla taidoilla. Tästä syystä intuitiivinen taidetyöskentely sopii myös kaikenlaisille ryhmille. Jokainen saa jakaa omasta  työskentelystään juuri sen verran kuin itse haluaa. Ryhmän lähtökohtana on salliva ja hyväksyvä ilmapiiri.

Taidetyöskentelyssä käytetään monenlaisia menetelmiä maalaamisen lisäksi, esim. kehollista liikettä ja erilaisia aistien ja luovien menetelmien kautta saatavia kokemuksia. Äänimaljojen ääni- ja rentoutushetki otetaan joillakin käynneillä osaksi prosessia. Tekemisiä ei ohjailla tai suunnitella liikaa, eikä käynnin aikana syntyneissä töissä pyritä täydellisyyteen, vaan heittäydytään intuition ja tunteiden vietäväksi. Kaikki tavat toimia ovat sallittua ja tekemistä ei vertailla muihin. Työn voi aina jättää kesken ja jatkaa toisella kertaa, jos oma tunne sitä vaatii.

Tule rohkeasti kokeilemaan itsellesi ehkä uudenlaista työskentelytapaa. Käyntien aikana voi aueta uusia ulottuvuuksia ja oivalluksia arkielämästä ja omista tunteista arjen pyörityksen keskellä.

Taidepajapäivät toteutetaan tilauksesta pienryhmille. Yksi paja kestää noin 4h.

Päivään mahtuu max. 4 henkilöä ja se toteutuu min. 2 henkilölle. Hinta sisältää tarvikkeet ja kahvi/teehetken leivonnaisen kera. Otathan mukaan omat eväät ja pukeudut lämpimästi viileinä vuodenaikoina villasukkien/tossujen kera.

Tilauksen omalle pienryhmälle voi tehdä laittamalla sähköpostia info@merikeinu.fi