Anna alpakoiden ja luonnon laskea sykettäsi

Elämykset

Tervetuloa kokemaan unohtumattomia luontoelämyksiä rauhoittavassa seurassa
Lähde alpakan kanssa metsään!

Haluatko pysähtyä hetkeksi kiireisen arjen keskellä? Alpakan lempeä katse ja pehmeä villa saavat sykkeesi laskemaan ja hymyn huulille. Me haluamme antaa sinulle aitoja kohtaamisia eläinten ja luonnon kanssa.
Tilallemme pääset nauttimaan leppoisista luontoretkistä ja -vaelluksista alpakoiden kanssa. Tai antaisitko äänimaljojen värähtelyn rentouttaa oloasi? Kotkan-Haminan seudulla voit myös tilata pehmoisen alpakkalähetin ilahduttamaan läheistäsi merkkipäivänä.

Jos kaipaat ystäväjoukolle aktiviteettiä tai hetken hengähdystä kumppanisi kanssa, ota yhteyttä niin muokataan yhdessä teille sopiva paketti.

Tilavierailu 1,5 h

OTA LUOVA TAUKO ARKEESI JA POIKKEA TILALLAMME

Olet Tervetullut tutustumaan tilaamme yksin tai yhdessä isomman porukan kanssa. Tilavierailut onnistuvat ajanvarauksella. Tilavierailun aikana tutustut Merikeinun alpakkatilaan ja sen persoonallisiin ja hellyttäviin asukkaisiin – alpakoihin, kääpiövuohiin ja kaneihin. Kuulet tutustumiskierroksen aikan alpakoiden ja vuohien hoidosta sekä Vuorenpään tilan asukkaiden vaiheista.

Erityisesti vuohet ovat persoja niin rapsutuksille kuin myös herkuille. Meiltä saat makupalat mukaan eläimille tarjottavaksi. Halutessasi pääset kokeilemaan myös alpakan taluttamista pihapiirissä. Ja voit ottaa vaikka selfien söpön eläinystävän seurassa.

Tilakierroksen lopuksi nautimme virvokkehetkestä tilan leivonnaisten kera. Terassiltamme voit samalla ihastella maalaismaisemaa, luonnon rauhaa ja eläinten touhuiluja. Tilavierailu on myös oiva yllätys tai lahja läheiselle eläinten ystävälle tai päivänsankarille. Tule viettämään ikimuistoinen päivä maatilamme eläinten parissa!

alpakkavaellus n. 2,5 h

aisteja rauhoittava vaellusretki portimon poluilla haminassa

Aloitamme retken Merikeinun alpakkatilalta, jossa tutustumme ammattitaitoisen oppaan johdolla pehmeisiin seuralaisiimme sekä tilan toimintaan. Alpakkavaellukselle lähtevät tilaltamme retkeilyyn koulutetut alpakat.

Kun sekä alpakat että retkeilijät ovat valmiina lähtöön, hyppäämme autoon ja huristamme pienen tovin kohti vaelluksemme aloituspaikkaa. Kuljemme Portimon metsäisillä poluilla leppoisaa tahtia, aistit avoinna maisemia ja alpakoiden ilmeitä ihastellen. Noin tunnin vaeltamisen jälkeen tulemme takaisin tilalle ja nautimme tilan terassilla kevyen välipalan ja kahvit eläimellisessä seurassa. Retken jälkeen olomme on virkistäytynyt ja olemme yhtä kokemusta rikkaampia.

Alpakkavaellus soveltuu kaikille, jotka pystyvät liikkumaan epätasaisessa maastossa noin 1,5-2 km. Retkiä tehdään ympäri vuoden, vaihtelevat sääolosuhteet huomioiden. Lumisena talvena retken kohde muuttuu helppokulkuisemmaksi.

Alpakkavaellus on saatavilla tilauksesta, minimiosallistujamäärä on 2 henkilöä ja maksimi noin 12 henkilöä.

 

juhlapäivän vetonaulaksi alpakkalähetti 1h

Juhlien ja tapahtumien lempein kohokohta, hellyttävä alpakka!

Puuttuuko juhlistasi maskotti? Tilaa meiltä alpakka vetonaulaksi juhlaasi tai tapahtumaasi ilahduttamaan päivänsankaria ja vieraita. Tuomme alpakan turvallisesti, saattajan kera haluamaasi kohtaamispaikkaan esim. juhlatilan pihalle. Alpakka tutustuu sinuun ja voit halutessasi toimia alpakan taluttajana yhdessä Merikeinun työntekijän kanssa kohti päivänsankaria. Alpakan kuljetettavaksi voi hyvin antaa pienen kukkakimpun tai lahjan. 

Veikkaamme että alpakkalähetin aiheuttama reaktio päivän merkkihenkilössä on sen verran riemukas ja ikimuistoinen, että varaathan kameran valmiiksi. Alpakalle voi tilaisuudessa syöttää mukana tuomiamme makupaloja. Alpakan voi tilata meiltä vierailulle sovittuun paikkaan  Etelä-Kymenlaakson (Kotka-Pyhtää-Hamina-Virolahti-Miehikkälä) alueella. 

Äänimaljarentoutus riippukeinuissa

rentoudu kesällä luonnon helmassa riippukeinuissa!

Voit tulla ajanvarauksen kautta kesäisin yleisesti varattaviin äänimaljarentoutuksiin riippukeinuissa. Luonnon äänet yhdistettynä äänimaljojen ääniin, on kokemuksena ainutlaatuinen! 

Ryhmille toteutettavia rentoutushetkiä voit varata suoraan työpaikallesi tai voitte varata työyhteisön / kaveriporukan kanssa rentoutushetken alpakkatilalla. Saatte yhdessä kokea äänimaailman ja tilan ympäristön rentouttavan vaikutuksen omassa kehossa ja mielessä!

Alpakka- ja vuohijoogat

Koe uudenlainen jooogaelämys alpakkatilalla!

Joogahetket alpakkatilalla ohjaa Joogastudio Minna Bergholmin Minna. Minna on ohjannut flow- ja yin-joogaa säännöllisesti vuodesta 2017 ja toimii myös lasten- ja nuorten joogaohjaajana.

Minnan opetus on lempeää ja hyväntuulisesti kannustavaa. Hän pyrkii luomaan tunneilla turvallisen ja välittömän tunnelman, jossa jokainen voisi tuntea itsensä tervetulleeksi sellaisena kuin on. Minna tukee löytämään yhteyttä itseen, omaan hengitykseen, kehoon ja mieleen.
 
Alpakka- ja vuohijooga, kuten jooga ylipäätään edistää hyvinvointiamme ja tarjoaa hyvää mieltä sekä rentoa oloa. Luonnossa oleminen ja eläinten läheisyys vähentävät tutkitusti stressiä ja parantavat mielialaa.
 
Alpakkajoogassa joogaamme keskellä maaseudun rauhaa, aidatulla alueella, sympaattisten alpakoiden ympäröimänä. Alpakkajoogan luonteeseen kuuluu alpakoiden vapaa liikuskelu tilan alueella ja ne voivatkin mennä ja tulla oman mielensä mukaan. 
 
Alpakkajoogaan osallistuminen ei edellytä aiempaa joogakokemusta. Jokainen tekee harjoitusta omista lähtökohdistaan, omaa kehoa ja mieltä kunnioittaen. Teemme sekä kehoa avaavaa että vahvistavaa liikettä, läsnäolon taitoa edistäen.
 
Ajanvaraukset joogatunneille tehdään Joogastudio Minna Bergholmin ajanvarauksen kautta tai sähköpostitse: minna.bergholm@me.com
 
Ryhmätoteutukset, esim. tyhy-ryhmille, tarjouspyynnöstä. Tarjouspyyntö osoitteeseen: info@merikeinu.fi

Luovasti tilalla luonnonhelmassa 3-4h

Pysähdy hetkeksi oman itsesi ja tunteidesi äärelle

”Luovasti tilalla” – pajapäivät pohjautuvat ekspressiivisen taideterapian menetelmiin, ja kaikki tekemiset ja toiminnat toteutuvat tilan emännän Sarin johdolla.  

Päivän aikana keskitytään omaan sisäiseen oloon ja jaksamiseen turvallisessa ohjauksessa keskellä alpakkatilan luontoa ja rauhoittavaa ympäristöä sekä eläinten läsnäoloa.  Työskentelyn aikana hiljennymme oman sisäisen maailman pariin ja eteneminen tapahtuu ohjeiden mukaisesti.

Vaikka sinulla ei olisi lainkaan taiteellisia taipumuksia, osallistuminen Luovasti tilalla -pajapäiviin onnistuu siitä huolimatta ja saatat jopa yllättyä tuotoksistasi. Jokainen osallistuu päivään omana itsenään, omassa tahdissa ja omilla taidoilla.

Ryhmille voidaan suunnitella ryhmän tarpeeseen vastaava sisältö. Pajapäivät sopivat tyhy-toimintaan ja sisältöä pystytään hyvin muokkaamaan ryhmän tarvetta vastaavaksi.

Pajatyöskentelyssä käytetään monenlaisia menetelmiä maalaamisen lisäksi, esim. kehollista liikettä, massan työstämistä, erilaisia aistikokemuksia luonnossa, rentoutumista sekä eläimen läsnäoloa. 

Tekemisiä ei ohjailla tai suunnitella liikaa, eikä käynnin aikana syntyneissä töissä pyritä täydellisyyteen. Kaikki tavat toimia ovat sallittuja ja omaa tekemistä ei vertailla muihin. Työn voi aina jättää kesken ja jatkaa toisella kertaa, jos oma tunne sitä vaatii. Käyntien aikana saattaa löytyä oivalluksia arkielämästä ja omista tunteista arjen pyörityksen keskeltä.

Luovasti tilalla -pajapäivät toteutetaan tilauksesta pienryhmille. Yksi paja kestää noin 4h.

Pajapäivään mahtuu kesäisin ulkona työskentelyyn noin 10 henkilöä ja minimissään paja toteutuu 2 henkilölle.

Hinta sisältää tarvikkeet ja kahvi/teehetken leivonnaisen kera. 

Tilauksen omalle pienryhmälle voi tehdä laittamalla sähköpostia info@merikeinu.fi 

Varaa paikkasi elämyksiin