Anna alpakoiden ja luonnon laskea sykettäsi

Elämykset

Tervetuloa kokemaan unohtumattomia luontoelämyksiä rauhoittavassa seurassa
Lähde alpakan kanssa metsään!

Haluatko pysähtyä hetkeksi kiireisen arjen keskellä? Alpakan lempeä katse ja pehmeä villa saavat sykkeesi laskemaan ja hymyn huulille. Me haluamme antaa sinulle aitoja kohtaamisia eläinten ja luonnon kanssa.
Tilallemme pääset nauttimaan leppoisista luontoretkistä ja -vaelluksista alpakoiden kanssa. Tai antaisitko äänimaljojen värähtelyn rentouttaa oloasi? Kotkan-Haminan seudulla voit myös tilata pehmoisen alpakkalähetin ilahduttamaan läheistäsi merkkipäivänä.

Jos kaipaat ystäväjoukolle aktiviteettiä tai hetken hengähdystä kumppanisi kanssa, ota yhteyttä niin muokataan yhdessä teille sopiva paketti.

Tilavierailu 1,5 h

OTA LUOVA TAUKO ARKEESI JA POIKKEA TILALLAMME

Olet Tervetullut tutustumaan tilaamme yksin tai yhdessä isomman porukan kanssa. Tilavierailut onnistuvat ajanvarauksella. Tilavierailun aikana tutustut Merikeinun alpakkatilaan ja sen persoonallisiin ja hellyttäviin asukkaisiin – alpakoihin, kääpiövuohiin ja kaneihin. Kuulet tutustumiskierroksen aikan alpakoiden ja vuohien hoidosta sekä Vuorenpään tilan asukkaiden vaiheista.

Erityisesti vuohet ovat persoja niin rapsutuksille kuin myös herkuille. Meiltä saat makupalat mukaan eläimille tarjottavaksi. Halutessasi pääset kokeilemaan myös alpakan taluttamista pihapiirissä. Ja voit ottaa vaikka selfien söpön eläinystävän seurassa.

Tilakierroksen lopuksi nautimme virvokkehetkestä tilan leivonnaisten kera. Terassiltamme voit samalla ihastella maalaismaisemaa, luonnon rauhaa ja eläinten touhuiluja. Tilavierailu on myös oiva yllätys tai lahja läheiselle eläinten ystävälle tai päivänsankarille. Tule viettämään ikimuistoinen päivä maatilamme eläinten parissa!

alpakkavaellus n. 2,5 h

aisteja rauhoittava vaellusretki portimon poluilla haminassa

Aloitamme retken Merikeinun alpakkatilalta, jossa tutustumme ammattitaitoisen oppaan johdolla pehmeisiin seuralaisiimme sekä tilan toimintaan. Alpakkavaellukselle lähtevät tilaltamme retkeilyyn koulutetut alpakat.

Kun sekä alpakat että retkeilijät ovat valmiina lähtöön, hyppäämme autoon ja huristamme pienen tovin kohti vaelluksemme aloituspaikkaa. Kuljemme Portimon metsäisillä poluilla leppoisaa tahtia, aistit avoinna maisemia ja alpakoiden ilmeitä ihastellen. Noin tunnin vaeltamisen jälkeen tulemme takaisin tilalle ja nautimme tilan terassilla kevyen välipalan ja kahvit eläimellisessä seurassa. Retken jälkeen olomme on virkistäytynyt ja olemme yhtä kokemusta rikkaampia.

Alpakkavaellus soveltuu kaikille, jotka pystyvät liikkumaan epätasaisessa maastossa noin 1,5-2 km. Retkiä tehdään ympäri vuoden, vaihtelevat sääolosuhteet huomioiden. Lumisena talvena retken kohde muuttuu helppokulkuisemmaksi.

Alpakkavaellus on saatavilla tilauksesta, minimiosallistujamäärä on 2 henkilöä ja maksimi noin 12 henkilöä.

 

alpakkatreffit 3 h

Alpakkatreffeille hengailemaan ja hengittelemään alpakoiden kanssa

Alpakkatreffeillä pääset kohtaamaan alpakat kaikessa rauhassa. Ensin tutustutaan yhdessä eläimiin ja niiden luonteisiin sekä hengaillaan ja hengitellään niiden kanssa. Jokaiselle osallistujalle laitetaan oma paikka, missä odotetaan rauhallisesti eläinten lähestymistä. Kun tilanne on riittävän turvallinen, alpakat tulevat mielellään nuuhkimaan osallistujia ja samalla antavat poskelle pienen henkäyksen tai suukkosen.   

Osallistujat voivat omilla kameroilla videoida muistoksi oman alpakkakohtaamisen siltä alpakalta, jonka kokee itselle tutuimmaksi.

Alpakkahetken jälkeen vietämme tilan omalla metsälaavulla, laidunpellon vierellä, välipalahetken. Kun kaikkien vatsat ovat täynnä, niin siirrytään sisätilaan, Viihtylään, äänimaljojen äärelle. Jos sää sallii, toteutetaan rentoutus riippukeinuissa ulkona.

Alpakkatreffipäivän jälkeen saat taas uutta puhtia seuraavaan viikkoon ja pääset muistelemaan kohtaamista videostasi!

Päivä toteutuu minimissään kahdella osallistujalla ja on varattavissa tällä hetkellä perjantaista sunnuntaille.

juhlapäivän vetonaulaksi alpakkalähetti 1h

Juhlien ja tapahtumien lempein kohokohta, hellyttävä alpakka!

Puuttuuko juhlistasi maskotti? Tilaa meiltä alpakka vetonaulaksi juhlaasi tai tapahtumaasi ilahduttamaan päivänsankaria ja vieraita. Tuomme alpakan turvallisesti, saattajan kera haluamaasi kohtaamispaikkaan esim. juhlatilan pihalle. Alpakka tutustuu sinuun ja voit halutessasi toimia alpakan taluttajana yhdessä Merikeinun työntekijän kanssa kohti päivänsankaria. Alpakan kuljetettavaksi voi hyvin antaa pienen kukkakimpun tai lahjan. 

Veikkaamme että alpakkalähetin aiheuttama reaktio päivän merkkihenkilössä on sen verran riemukas ja ikimuistoinen, että varaathan kameran valmiiksi. Alpakalle voi tilaisuudessa syöttää mukana tuomiamme makupaloja. Alpakan voi tilata meiltä vierailulle sovittuun paikkaan  Etelä-Kymenlaakson (Kotka-Pyhtää-Hamina-Virolahti-Miehikkälä) alueella. 

Äänimaljarentoutus riippukeinuissa

rentoudu kesällä luonnon helmassa riippukeinuissa!

Voit tulla kesäisin ajanvarauksen kautta  äänimaljarentoutuksiin riippukeinuissa. Luonnon äänet yhdistettynä äänimaljojen ääniin, on kokemuksena ainutlaatuinen! 

Voitte varata ystäväporukan kanssa rentoutushetken alpakkatilalla, osallistujia minimissään 2 henkilöä. Saatte yhdessä kokea äänimaailman ja tilan ympäristön rentouttavan vaikutuksen omassa kehossa ja mielessä!

Ryhmille toteutettavia rentoutushetkiä voit varata suoraan työpaikallesi tai tilalle, maksimissaan 10 henkilölle riippukeinut.

Alpakka- ja vuohijoogat

Koe uudenlainen jooogaelämys alpakkatilalla!

Joogahetket alpakkatilalla ohjaa Joogastudio Minna Bergholmin Minna. Minna on ohjannut flow- ja yin-joogaa säännöllisesti vuodesta 2017 ja toimii myös lasten- ja nuorten joogaohjaajana.

Minnan opetus on lempeää ja hyväntuulisesti kannustavaa. Hän pyrkii luomaan tunneilla turvallisen ja välittömän tunnelman, jossa jokainen voisi tuntea itsensä tervetulleeksi sellaisena kuin on. Minna tukee löytämään yhteyttä itseen, omaan hengitykseen, kehoon ja mieleen.
 
Alpakka- ja vuohijooga, kuten jooga ylipäätään edistää hyvinvointiamme ja tarjoaa hyvää mieltä sekä rentoa oloa. Luonnossa oleminen ja eläinten läheisyys vähentävät tutkitusti stressiä ja parantavat mielialaa.
 
Alpakkajoogassa joogaamme keskellä maaseudun rauhaa, aidatulla alueella, sympaattisten alpakoiden ympäröimänä. Alpakkajoogan luonteeseen kuuluu alpakoiden vapaa liikuskelu tilan alueella ja ne voivatkin mennä ja tulla oman mielensä mukaan. 
 
Alpakkajoogaan osallistuminen ei edellytä aiempaa joogakokemusta. Jokainen tekee harjoitusta omista lähtökohdistaan, omaa kehoa ja mieltä kunnioittaen. Teemme sekä kehoa avaavaa että vahvistavaa liikettä, läsnäolon taitoa edistäen.
 
Ajanvaraukset joogatunneille tehdään Joogastudio Minna Bergholmin ajanvarauksen kautta tai sähköpostitse: minna.bergholm@me.com
 
Ryhmätoteutukset, esim. tyhy-ryhmille, tarjouspyynnöstä. Tarjouspyyntö osoitteeseen: info@merikeinu.fi

Luovasti alpakkatilalla

ota hetki itsellesi - maalaamalla luonnon ja eläinten äärellä

Luovasti alpakkatilalla -päivien sisältö  pohjautuu ekspressiivisen taideterapian menetelmiin. Luovassa työskentelyssä käytetään monenlaisia menetelmiä maalaamisen lisäksi, esim. kehollista liikettä, massan muovailua, erilaisia aistikokemuksia luonnossa, rentoutumista sekä eläimen läsnäoloa.  Toiminnat toteutuvat tilan emännän, Sarin, lempeässä ohjauksessa.  

Päivän ja luovien toimintojen aikana  hiljennymme kuuntelemaan omaa sisäistä  sen hetkistä olotilaa ja jaksamista.  Alpakkatilan luonto ja eläimet, rauhoittavat sinua ja uskallat päästää ajatuksesi siihen, mikä sillä hetkellä on tärkeää. 

Työskentelyn aikana hiljennymme oman sisäisen maailman pariin ja eteneminen tapahtuu ohjeiden mukaisesti, itseä kuunnellen.

Et tarvitse taiteellisia taipumuksia tai taitoja. Jokainen ottaa päivästä sen irti, mitä sillä hetkellä elämässään tarvitsee. 

Ryhmille suunnitellaan ryhmän tarpeeseen vastaava sisältö. Luovat hetket maalaamisen tai muun työstämisen parissa ovat helppoja toteuttaa myös alpakkatilan ulkopuolella, isommillekin ryhmille, esim. tyhy-toimintana. Toteutustilassa tarvitaan ainoastaan kaikille oma pöytätila.

Luovasti alpakkatilalla päivä toteutetaan min. 2 osallistujaa ja max. 4 osallistujaa. Hyvä vaihtoehto viettää ystävien kanssa luova päivä alpakkatilan maisemissa!

HINTA: 45€ /henkilö

Varausmahdollisuus löytyy alta verkkokaupan puolelta!

 

 

Varaa paikkasi elämyksiin