Meillä asiakkaat ovat tähtiä yhdessä eläinten kanssa

Kerhot-Juhlat

Merikeinun alpakkatilalta löytyy monenlaisia palveluja lapsiperheille. Lapsille toteutetaan eläintenhoitokerhoja sekä lasten tunnetaitokerhoja säännöllisesti syksyisin ja keväisin. Eläinkerhon toteutusaikana tunnetaitokerho on tauolla ja toisinpäin. Kerhojen ohjaaja Sari, tilan emäntä, on työskennellyt koko aikuisiän lasten parissa ja oppinut löytämään tilanteeseen kuin tilanteeseen lempeitä ja eteenpäin ohjaavia ratkaisuja. Lasten tunteet ja tarpeet pienryhmässä huomioidaan yksilöllisesti.  

Uutena palveluna alpakkatilalle otetaan juhlien järjestämiset. Voit tuoda eläinrakkaan lapsesi/nuoresi tai läheisesi juhlimaan syntymäpäiviä tai muita merkittäviä tilaisuuksia yhdessä ystävien kanssa pörröisten eläinkaverien pariin. Juhlien järjestämiset toteutetaan yhdessä asiakkaan toiveen ja tilan antamien mahdollisuuksien mukaan.

Toimintaterapeutti

Sari Ketosara

Olen valmistunut toimintaterapeutiksi 2002 ja valmistumisesta lähtien työskennellyt lasten toimintaterapian parissa. Ennen toimintaterapeutiksi kouluttautumista työskentelin päiväkodissa lastenhoitajana. Koko työurani on nivoutunut lapsiin ja lapsiryhmien ohjaamiseen. Sensorisen integraation toimintaterapeutiksi kouluttauduin vuonna 2009–2010. Kouluttautuminen on ollut  minulle aina tärkeää, jotta oma kehittyminen ja osaaminen vahvistuu. Luovat menetelmät ovat itselleni mieluisia työskentelytapoja, joita käytän sekä lasten että aikuisten kanssa. Luovien toimintojen koulutuksista minulta löytyy ekspressiivisen taideterapian taideohjaajan sekä  äänimalja/ sointukylpy rentoutushoitojen koulutus. Lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaajan koulutuksesta valmistun syksyllä 2021.

Merikeinu Alpakka vektori

Tunnetaito kerhot

Tunnetaitokerhoissa annetaan lapselle kokemuksellista tietoa ja elämäntaitoja tunteista ja niiden kanssa toimimisesta. Lapsia rohkaistaan huomioimaan, miten tunteet vaikuttavat heihin ja miten tunteiden kanssa voi toimia rakentavasti säilyttäen kunnioituksen itseä, toisia ja eläimiä kohtaan. Eläinten kanssa harjoitellaan niiden tunteiden ja tarpeiden tunnistamista käyttäytymisestä .  

Tunnetaitoryhmässä käytettäviä menetelmiä ovat esimerkiksi mielikuvitus ja sadut, hengitys ja kehon kuuntelu, kehollisuus ja liikkeellisyys, luova tunnetyöskentely maalaten ja savea muotoillen sekä satuhieronnan kautta  myönteisen kosketuksen kokeminen. Harjoitellen, itse kokien ja ryhmässä tunteita ilmaisten, lapsi pääsee vahvistamaan itsetuntemustaan ja lisäämään ymmärrystä tunteista yleensä.  

Tunnetaitokerho ei ole terapiaa vaan ennaltaehkäisevää elämän oppikurssia !

Tunnetaitokerho pohjautuu Tunne ja Taida lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaajakoulutuksen ryhmämalliin ja toteutuspaikan lisänä, kerhoon otetaan mukaan eläinten läsnäolo ja niiden käytöksen tunnistaminen ja tulkitseminen.  

Käyntejä tunnetaitokerhossa on 12 kertaa ja jokainen käynti kestää 90min sisältäen pienen välipalan. 

Eläintenhoito kerhot

Eläintenhoitokerhossa lapsi tai nuori pääsee kohtaamaan tilalla erilaisia eläimiä ja oppii niiden hoidon perusteita yhdessä Sarin ohjauksessa. Kerhon aikana tehdään oikeita tilan töitä; ruokitaan eläimiä, harjoitellaan riimun laittamista ja hihnassa kuljettamista. Yhdessä kerholaisten kanssa pohditaan ja keskustellaan, miten eri eläinlajien käyttäytyminen eroaa ja mitä eleet/ilmeet mahdollisesti tarkoittavat arkitilanteissa. Eläinten kanssa harjoitellaan  tehtäviä, joita voi hyödyntää, esim. agility-radalla. Harjoittamalla ja kokeilemalla tehtäviä eri yksilöillä, saadaan selville eläinten joukosta ne, joiden koulutusta kannattaa jatkaa. Samalla kun tomitaan eläinten kanssa, joudutaan myös omaa toimintaa miettimään ja suunnittelemaan tarkemmin.     

Käyntejä eläintenhoitokerhossa on 10 kertaa ja jokainen käynti kestää 90min sisältäen pienen välipalan. 

Juhlat

Jos haluat järjestää lapselle/nuorelle/läheiselle erilaiset juhlat maalaismaisemassa eläinten parissa – tuo hänet ystävineen alpakkatilalle. Järjestämme puolestasi ohjelman juhliin. Tilauksesta valmistamme tai hankimme juhliin tarjottavat. Eläinten parissa puuhastelun ja tutustumisen lisäksi, ohjelmaan on mahdollista tuoda, esim. ongintahetki osallistujille, maalausta/sotkemista maaleilla eli tunnemaalausta, sointukylpyrentoutushetki luonnossa jne.

Juhlien ohjelma suunnitellaan toiveiden mukaan yhdessä tai toteuttamisvastuun voi jättää täysin alpakkatilan väelle.   

1. LASTEN TUNNETAITOKERHO 

Toteutuu seuraavan kerran kesällä 2022 !! 

Kerhoon otetaan 4-6 osallistujaa, jotka ovat 8-10 vuotiaita lapsia. 

Käyntejä on 12 x 90min. Käynneistä kaksi toteutuu ohjauksellisesti vanhempien vertaiskäyntinä ilman lapsia. 

Hinta: (12 x 90 min) on 210€ /osallistuja

Hinta sisältää tarvittavat materiaalit toimintoihin, eläimiin tutustumisen ja välipalan ja vakuutuksen käyntien aikana. 

 

2. LASTEN ELÄINTENHOITOKERHO

Aloitetaan seuraava kerho maaliskuussa 2022 !

Kerhoon otetaan 4-6 osallistujaa iältään 11-13-vuotiaita. 

Kerho kokoontuu joka toinen viikko 10 x 90min ja sisältää välipalan käynnin aikana. 

Hinta: 180€ (10 x 90min) /osallistuja. Hinta sisältää välipalan ja vakuutuksen.

Toteutus: torstaisin klo: 17-18.30 joka viikko. Kerho alkaa torstaina 17.3 klo: 17.00.

 

3. JUHLAT TILALLA

Lasten syntymäpäiväjuhlat alpakkatilalla. Paikan päällä ollaan noin 1,5h – tarjoilu ei sisälly hintaan.  Ohjelmana eläimiin tutustuminen. 

Hinta: 15€/henkilö (minimiosallistujamäärä 10 henkilöä)

 

Lasten syntymäpäiväjuhlat alpakkatilalla. Paikan päällä ollaan noin 2,5h – tarjoilu sisältyy hintaan. Ohjelmana eläimiin tutustuminen ja alpakan taluttaminen pihapiirissä. 

Hinta: 20€ /henkilö (minimiosallistujamäärä 10 henkilöä)

 

Aikuisten juhlien järjestäminen alpakkatilalla tarjouspyynnön kautta.

 

 

Ilmoittautumiset kerhoihin ja alpakkatilalla järjestettävien juhlien tiedustelut 

info@merikeinu.fi 

puh. 050 599 9322