Miten alpakkaa talutetaan? Voiko vuohen kanssa harrastaa agilityä?

Leirit

lasten päiväleirit

Suosituilla lasten päiväleireillä pidetään hauskaa eläinten kanssa ja opetellaan samalla tärkeitä taitoja!

Koulujen loma-aikoina järjestettävillä päiväleireillämme lapset pääsevät tutustumaan tilan alpakoihin, vuohiin ja muihin asukkeihin sekä opettelemaan eläinten ruokkimista ja hoitoa. Eläinten kanssa toimitaan aina turvallisesti aikuisen ohjaamana. Harjoittelemme leireillä tekemisen lomassa myös hyödyllisiä taitoja kuten ryhmässä olemista ja yhdessä tekemistä hyvässä hengessä. Saatamme pohtia myös eläinten tapoja kertoa tunteita ja tarpeita toisilleen ja ihmisille sekä tunnistamme yhdessä tapoja lähestyä eläimiä oikein. Leireillä puuhastellaan yhdessä muutakin hauskaa, kuten leikitään, maalataan ja puhalletaan esimerkiksi jättisaippuakuplia ja tehdään seikkailuretkiä lähimetsään. 

Merikeinun arvoja ovat yksilöllisyys, kunnioitus ja turvallisuus. Toimimme leireilläkin ideologiamme mukaisesti ja lapset otetaan aina yksilöinä vastaan. Olemme saaneet kiittävää palautetta toimintatavoistamme, joissa ketään ei pakoteta mihinkään vaan ohjaamme lapset lempeästi kokeilemaan erilaisia ja uusia asioita yhdessä. 

Leirien ohjaajana toimii alpakkatilan emäntä Sari, jolla on lasten toimintaterapeuttina vankka kokemus lasten kanssa toimimisesta. Sari on ohjannut lasten toimintaterapiaryhmiä vuodesta 2003 alkaen ja takataskusta löytyykin kaikenlaisia työkaluja ja vinkkejä monipuoliseen lasten kanssa toimimiseen. 

 

irtiotto arjesta viikonloput

Pehmoisia hetkiä eläinten parissa!

Aikuisille järjestetään hyvinvointiin liittyviä viikonlopun irtiottoja arjesta, joiden aikana voi pysähtyä hetkeksi rauhoittumaan arjen kiireiden keskeltä ja ottaa omaa aikaa eläinten parissa. Maaseudun tunnelma ja rauha sekä eläinten läsnäolo luovat tähän täydelliset puitteet. Joillekin irtiotto arjesta on sitä, että pääsee tekemään oikeita töitä eläinten parissa, toisille taas enemmän viivyskelyä itsensä äärellä ja rentoutumista kaikesta tekemisestä. Alpakkatilan leirillä kaikki tavat ovat sallittuja. 

Viikonloppu on löyhästi ohjelmoitu ja siihen ei sisälly suorittamista. Leirin aikana ollaan paljon ulkona eläinten parissa ja päivän aikana touhutaan tilan puuhia yhdessä unohtamatta rentoutumista. Leirin puuhasteluissa on eläinten ruokkimista, karsinoiden siivoamista ja eläinten sosiaalistamista eli ihmisiin totuttelua. Alpakoiden kanssa käydään pienellä vaelluslenkillä ja riippukeinuissa tai sisätilassa rauhoittuen päästään kuuntelemaan äänimaljoja ja rentoutumaan. Riippukeinuihin voi päivän aikana aina vetäytyä huilaamaan, jos sitä kaipaa ja sää sen sallii.  

Aikuisten viikonloppuun mahtuu mukaan 8 henkilöä/leiri. Viikonloput starttaavat lokakuussa lau 1.10 ja su.2.10. Ensimmäinen viikonloppu pidetään ”testileirinä”, jonka kokemusten ja palautteen perusteella, kootaan alpakkatilalle aikuisille palvelupaketteja.   

päiväleiri LAPSILLE syyslomalla

Syysloman 3 päivän leiri toteutuu ke. 26.10, to.27.10 ja pe. 28.10.2022 klo: 10-14.

Syysleiri toteutuu ajallisesti lyhyemmin kuin kesän leiri ja sisältää lounaan, tarvittavat tarvikkeet toimintoihin ja tapaturmavakuutuksen. Mukaan otetaan 6 lasta, ohjaajana emäntä Sari.

Hinta: 150 €, sisaralennus – 15% = 127,50€ seuraavista sisaruksista

Ilmoittautumiset: vellon kautta tai info@merikeinu.fi

Viimeinen ilmoittautumispäivä to.20.10.2022

Hinta ja muuta huomioitavaa

Lasten leireille ovat tervetulleita 7-13 vuotiaat lapset. Mukaan mahtuu 6-10 lasta/leiri. Leirejä järjestetään koulujen loma-aikoina, syksyllä, talvella ja kesällä. Toiminta-aika leireillä on päivisin klo:9-16 välillä. Ilmoitamme tulevien leirien tarkat ajankohdat täällä nettisivuillamme sekä sosiaalisen median kanavissa.

Hinta: 220 €, sisaralennus – 15%  = 187€ seuraavista sisaruksista

Leirin hintaan sisältää lounas ja välipala päivittäin, tapaturmavakuutus sekä kaikki leirin toiminnoissa tarvittavat materiaalit.

viikonlopun irtiotto arjesta aikuisille

Toteutuu lau.1.10 ja su.2.10 klo:10-16

Ilmoittautumiset: vellon kautta tai info@merikeinu.fi

Viimeinen ilmoittautumispäivä ke.28.9.2022.

Hinta ja muuta huomioitavaa

Hinta: 120€ /viikonloppu

Leirin hinta sisältää lounaan ja välipalan päivittäin, tapaturmavakuutuksen sekä kaikki leirin toiminnoissa tarvittavat materiaalit.

Leirillä ollaan paljon ulkona. Pukeutuminen sään mukaisesti ja vaatteisiin, jotka saavat likaantua.