Alpakkatilamme hurmaa aina uudelleen

Tarinamme

Tule viihtymään alpakkatilallemme

Haminan Husulassa sijaitseva Vuorenpään tila, joka on Merikeinun Alpakoiden kotipaikka, on ollut sukumme ylläpitämä jo yli 100 vuotta. Tilan rakennukset ovat vuosien saatossa muuttuneet aikaa vastaaviksi. Maalaistilan miljöössä on todistettu sodan melskeitä ja ihmisten kiehtovia elämäntarinoita jo useiden sukupolvien ajan.

Vaikka omistajuudet ja irtaimisto ovat matkan varrella muuttuneet, on tilamme sielukkuus ja lämminhenkisyys säilynyt läpi aikojen. Nyt toiminta on palannut takaisin luonnon ja eläinten pariin. Lehmien tilalle on tullut alpakoita ja vuohia, maanviljelyn korvaa hyvinvointi- ja virkistystoiminta eläinten parissa.

Haluamme palveluillamme tarjota poispääsyä hektisestä elämästä takaisin läsnäoloon ja yhteyteen luonnon, eläinten ja oman itsen kanssa. Eläinten pihaton päädyssä sijaitsee tilan ”Viihtylä”, kodikas asiakastila, joka mahdollistaa monenlaisia palveluja läpi vuoden. 

Tilamme alpakkapellolla sijaitsevat persoonalliset ”venelaavut”. Toinen laavuista on enemmän eläinten käytössä sääsuojana. Toinen laavuista sen sijaan toimii kesien aikana popup-kesäkahvilana sekä mahdollisesti kesästä 2024 elämyksellisenä yöpymispaikkana. 

merikeinun alpakoiden toiminnasta

Merikeinun Alpakkatila on vuodesta 2018 aloittanut toimintansa. Alpakoihin isäntäväki tutustui ensimmäisen kerran vuonna 2016, kun alettiin pohtia tilalle muuttoa tosissaan. 

Isäntä Juha heitti emännälle ikään kuin vitsinä, josko pellolle hankittaisiin eläimiä, alpakoita, kasvatettavaksi. Emäntä ei heti ehdotukseen lämmennyt, mutta uteliaisuus voitti. Emäntä alkoi tutkimaan sitä, millaisia eläimiä alpakat ovat. Vuoden 2016 lopussa isäntäväki kävi yhdessä alpakkavaelluksella ja ihastui täysin näihin viehättäviin ja salaperäisiin eläimiin!

Kun emäntä kohtasi ensimmäisen kerran Hyvänmielen Alpakkatilalla Badin (afrikkalaisen kääpiövuohipukkimme) pikku kilinä, oli heti päivänselvää, että tilalle tulee myös afrikkalaisia kääpiövuohia.

Tulevaisuutta suunniteltiin yhdessä ja eläimiä etsittiin eri tiloilta toimintaan mukaan.  Ensimmäiseksi aloitettiin tilalle rakentamaan pihattoa, jotta eläimille olisi paikka, missä asua. 

merikeinun alpakoiden isäntäväki

SARI

”Olen Merikeinun Alpakoiden toiminnasta vastaava ”emäntä”. Hoidan tonttini luovasti ja pursuan kaikenlaisia uusia ideoita. Leikin mielelläni lasten kanssa kiireettömässä ilmapiirissä ja lasta kuunnellen. Haluan tuoda omalla ja yritykseni toiminnalla kaikenikäisten ihmisten kohtaamiseen läsnä olevaa kuuntelua ja uusia omaa itseä vahvistavia kokemuksia. Pidän erityisesti luovasta käsillä tekemisestä. Haaveenani on joskus tulevaisuudessa kirjoittaa ja kuvittaa lastenkirja.”

JUHA

”Olen Merikeinun Alpakoiden isäntä ja käsistäni kätevä mies. Hoidan tilan perusasioita ja ylläpitoa, ja toteutan käytännössä omia sekä yhteisiä ideoita toimintamme parissa. Haluan tuoda erilaisia näkökulmia ja toimintatapoja yhteiseen toimintaan mukaan. Pidän erityisesti veneistä ja puuhailen niiden parissa mielelläni. Viime aikoina tilan työt ovat vieneet aikaani, mutta haaveenani on päästä uudelleen myös veneharrastuksen pariin.”