Alpakkatilamme hurmaa aina uudelleen

Tarinamme

Tule viihtymään alpakkatilallemme

Haminan Husulassa sijaitseva Vuorenpään tila, joka on Merikeinun Alpakoiden kotipaikka, on ollut sukumme ylläpitämä jo yli 100 vuotta. Tilan rakennukset ovat vuosien saatossa muuttuneet aikaa vastaaviksi. Maalaistilan miljöössä on todistettu sodan melskeitä ja ihmisten kiehtovia elämäntarinoita jo useiden sukupolvien ajan.

Vaikka omistajuudet ja irtaimisto ovat matkan varrella muuttuneet, on tilamme sielukkuus ja lämminhenkisyys säilynyt läpi aikojen. Nyt toiminta on palannut takaisin luonnon ja eläinten pariin. Lehmien tilalle on tullut alpakoita ja vuohia, maanviljelyn korvaa hyvinvointi- ja virkistystoiminta eläinten parissa.

Haluamme palveluillamme tarjota poispääsyä hektisestä elämästä takaisin läsnäoloon ja yhteyteen luonnon, eläinten ja oman itsen kanssa. Keväällä 2022 pihaton päätyyn valmistunut kodikas asiakastila mahdollistaa monenlaisia palveluja läpi vuoden. 

merikeinun alpakoiden toimintaa pyörittävät

SARI

”Olen Merikeinun Alpakoiden toiminnasta vastaava ”emäntä”. Hoidan tonttini luovasti ja pursuan kaikenlaisia uusia ideoita. Leikin mielelläni lasten kanssa kiireettömässä ilmapiirissä ja lasta kuunnellen. Haluan tuoda omalla ja yritykseni toiminnalla kaikenikäisten ihmisten kohtaamiseen läsnä olevaa kuuntelua ja uusia omaa itseä vahvistavia kokemuksia. Pidän erityisesti luovasta käsillä tekemisestä. Haaveenani on joskus tulevaisuudessa kirjoittaa ja kuvittaa lastenkirja.”

JUHA

”Olen Merikeinun Alpakoiden ”pehtoori” ja käsistäni kätevä mies. Hoidan tilan perusasioita ja ylläpitoa, ja toteutan käytännössä omia sekä yhteisiä ideoita toimintamme parissa. Haluan tuoda erilaisia näkökulmia ja toimintatapoja yhteiseen toimintaan mukaan. Pidän erityisesti veneistä ja puuhailen niiden parissa mielelläni. Viime aikoina tilan työt vieneet aikaani, ja haaveenani on päästä uudelleen myös veneharrastuksen pariin.”