Meillä asiakkaat ovat tähtiä yhdessä eläinten kanssa

Tapahtumat & juhlat

Merikeinun alpakkatilalta löytyy alpakkapellolta uniikit venelaavut, mitkä otettiin kesällä 2023 käyttöön tapahtumissa ja pop up –  kahvilatoiminnassa. Tilan luonto ja ympäristö on mainio erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Lapsiperheille pystytään toteuttamaan monenlaisia teemallisia tapahtumia joko yksityisiin tilaisuuksiin tai julkisiin tapahtumiin. 

Alpakkatilalla voit järjestää yhteistyössä emännän kanssa suunnitellen eläimellisiä juhlia, kuten yllätyssynttäreitä tai äitien/isienpäiviä, polttareita tai muita ystävysten yhteisiä päiviä. Pörröiset eläinkaverit ovat aina juhlissa mukana ja tuovat oman hyvänmielen lisänsä päivään!  

pop up -kahvilapäivät

Alpakkapellolla venelaavu kahvilassa

Pop up – kahvilapäivinä pääset nauttimaan vaikka maistuvia muurikkalettuja kermavaahdon kera. Kahvilapäiviä järjestetään vuoden aikana noin kymmenen kertaa ja suurin osa kesäpäivinä. 

Kahvilan tarjottavat tehdään kotileipomossa emännän ja tilan tyttären, Johannan, kanssa yhteistyönä. Tarjottavat valitaan luonnon ja vuodenaikojen kiertokulun mukaan, mutta niihin vaikuttaa myös tilalla perinteisesti tarjotut herkut. 

Alpakat lasketaan pellolle laiduntamaan kahvilakävijöiden joukkoon, jos kävijöiden määrä pysyy maltillisena. Saatat siis saada alpakan nenänuuhkaisun samanaikaisesti, kun nautit kahvia pöydän äärellä!

Merikeinu Alpakka vektori

tila avoinna kävijöille

Tila avoinna päivinä pääset omatoimisesti tutustumaan eläimiin aitauksien takaa. Emäntä ja isäntä vastaavat avoimina päivinä kyllä kysymyksiin, mutta tilavierailut ovat tarkoitettu tarkempien ja yksityiskohtaisempien tietojen jakamiseen eläimistä ja niiden ylläpidosta. 

Kesästä 2024 pidämme tilaa kesän aikana auki pop up-päivien pääsymaksulla, aikuiset 10€, lapset 5€ ja perhelippu 25€ (max. 3 lasta). Pyöräilijät, matkailijat ja satunnaiset kävijät voivat päivän aikana tulla tervehtimään eläimiä tilalle klo:11-17 välillä. Päiviä saattaa tulla kesän aikana lisää, jos näyttää siltä, että kävijöitä riittää.

Aukiolopäivien aikana saattaa satunnaisesti olla tarjottavaa myynnissä, mutta itse kahvilatuotteiden ja leivonnaisten myynti painottuu pop up-kahvilapäiviin. 

Tapahtumapäivät

Tapahtumia tilallamme järjestetään säännöllisesti vuoden aikana. Joka vuotiseksi perinteeksi on tullut, että osallistumme Avoimet Kylät-päivään kesäkuussa ja Avoimet Joulukylät-päivään ennen joulua. 

Näiden lisäksi saatamme järjestää tapahtumia esimerkiksi pääsiäisenä tai jonakin muuna juhlapyhänä. Pyrimme hieman vaihtelemaan vuosittain tapahtumapäiviä ja niiden sisältöä. Näistä päivistä infoa tulee enemmän some-kanavissamme, facebook-sivuilla ja instagramissa.  

juhlat alpakkatilalla

Jos haluat järjestää lapselle/nuorelle/läheiselle erilaiset juhlat maalaismaisemassa eläinten parissa – tuo hänet ystävineen alpakkatilalle. Järjestämme puolestasi ohjelman juhliin. Tilauksesta valmistamme tai hankimme juhliin tarjottavat. Eläinten parissa puuhastelun ja tutustumisen lisäksi, ohjelmaan on mahdollista tuoda, esim. ongintahetki osallistujille, maalausta/sotkemista maaleilla eli tunnemaalausta, sointukylpyrentoutushetki luonnossa jne.

Juhlien ohjelma suunnitellaan toiveiden mukaan yhdessä tai toteuttamisvastuun voi jättää täysin alpakkatilan väelle.   

lasten syntymäpäiväpaketit

Lapsille on kehitteillä erilaisia syntymäpäiväpaketteja erilaisin ohjelmin. Jos sinua kiinnostaa järjestää lapsesi syntymäpäivät alpakkatilalla emännän ohjauksessa, niin otahan yhteyttä. Selkeät ja hinnoitellut syntymäpäivän ohjelmapaketit valmistuvat touko-kesäkuun aikana, pysy siis kuulolla!

1. Pop up – kesäkahvilapäivät alpakkapellolla

Kesäkahvilapäivät toteutuvat säävarauksella ja päivämääriin saattaa kevään aikana tulla muutoksia. Alustavasti kuitenkin suunniteltu kahvilatoimintaa alla oleville päiville.

Teemat tarjottaviin ja toteutuksiin julkaistaan myöhemmässä vaiheessa.

Kahvilaan ja eläinpihaan sisäänpääsymaksu on aikuisilta 10 € ja lapsilta alle 12v 5 €  ja perhelippu 25 € (max. 3 lasta) 

 • Sunnuntai 16.6 klo: 12-16
 • Lauantai 13.7 klo: 12-16
 • Lauantai 27.7 klo: 12-16
 • Lauantai 10.8 klo: 12-16
 • Lauantai 17.8 klo: 12-16
 • Lauantai 31.8 klo: 12-16, kahvilan päättäjäiset

 

2. Tila avoinna – päivät

Kahvilaan ja eläinpihaan sisäänpääsymaksu on aikuisilta 10 € ja lapsilta alle 12v 5 €  ja perhelippu 25 € (max. 3 lasta) 

Aukiolopäivät kesän 2024 aikana

 • sunnuntai 19.5 klo:11-17
 • maanantai 3.6 klo:11-17
 • lauantai 15.6 klo: 14-17
 • tiistai 18.6 klo:11-17
 • torstai 11.7 klo:11-17
 • sunnuntai 21.7 klo:11-17 
 • tiistai 6.8 klo:11-17

 

3. ILON, VALON JA LUONNON PÄIVÄ alpakkatilalla su. 30.6.2024

Ilmaistapahtuma, missä nautitaan valosta, luonnosta ja yhteydestä toisiimme, luontoon ja eläimiin. Tapahtuma-aika klo:11-17.

Tapahtumassa on mukana luonnon tuotteiden myyjiä, shamaanirummun tekoa pop up-pajassa, rumpurentoutusta, äänimaljarentoutusta ja kaikkea muuta luontoyhteyttä vahvistavaa toimintaa. 

Tarkempaa tietoa tapahtumasta löydät täältä!  

 

4.Tilan joulutapahtuma 2024 

Vuoden 2024 joulutapahtuma toteutuu ensimmäisenä adventtina, sunnuntaina 1.12.2024. Päivämäärän osalta voi vielä tapahtua muutoksia. Lumitilanne vaikuttaa siihen, miten tilan pihapiirissä saadaan tapahtumia toteutetuksi. Päivitämme tietoja toteutuksesta sitä mukaan, kun saadaan päätöksiä tehdyksi ja nähdään tarkempi säätilanne. 

Tilaa eläimet vetonauloiksi tapahtumaan!

Tulemme mielellämme vierailemaan erilaisiin tapahtumiin tai hoitoyksikköihin Etelä-Kymenlaaksossa. Tällä hetkellä käynteihin on käytettävissä eläimistä alpakoita ja vuohia. Yleensä paikalle tulee kaksi eläintä. Alpakat ovat laumaeläimiä ja tarvitsevat toisen eläimen turvakseen. Alpakat ovat myös sisäsiistejä ja pystyvät kävelemään sisätiloissa. Vuohet sen sijaan ovat sosiaalisia ja helposti silitettäviä eläimiä, mutta eivät sisäsiistejä.

Helpoiten käynnin pystyy järjestämään ulkona, jos se vaan on sään puoleen mahdollista. 

Tapahtumissa olemme max. 2h paikan päällä aitauksissa. Alpakat tarvitsevat aitauksen turvakseen isossa väkijoukossa.